Nieuwe schoolmusical in de maak

War Child en Albert Verlinde Entertainment werken momenteel aan een nieuwe War Child schoolmusical. Vanaf januari 2014 kunnen basisscholen deze nieuwe War Child schoolmusical aanvragen. Natuurlijk blijft ook de schoolmusical ‘Voor kids gaat de zon op’ gewoon beschikbaar.
21 juni 2013

Afscheidsmusicals door het hele land
Ook dit jaar maakten scholen weer kans om een feestelijke première van hun afscheidsmusical te winnen. War Child verlootte 10 feestelijke premières. In elke regio won 1 school een première met alles erop en eraan: rode loper, limousine en VIP bezoek.
Een spetterende afsluiting voor de musical die achtste groepers al drie jaar achter elkaar opvoeren.

Sponsoring
De schoolmusical van War Child is een idee van Marco Borsato en is geproduceerd door Albert Verlinde Entertainment. ‘Voor kids gaat de zon op’ gaat over kinderen in oorlogssituaties, maar heeft een positieve boodschap en vrolijke muziek. Want een groep 8 musical hoort natuurlijk een feestelijke afsluiting te zijn van de basisschooltijd!

Financiële sponsoring en gratis diensten van kleine en grote bedrijven maakten het mogelijk de musical te ontwikkelen, scripts te schrijven, dvd’s te branden en musicalpakketten te versturen. Dit jaar worden de  VIP premières mogelijk gemaakt door Zwaluwhoeve, Limousine.nl, Albert Verlinde Entertainment en Hollandse Handen.

Succes
‘Voor kids gaat de zon op’ was afgelopen jaren  een groot succes. Sinds de start in 2011 is de musical door meer dan 2.400 scholen opgevoerd. Dat is meer dan 35% van alle scholen in Nederland! En niet alleen in Nederland is de musical populair. Ook scholen in Oeganda, Aruba, België en Finland hebben de musical opgevoerd. De musical is zo populair dat er vanuit scholen de vraag kwam naar een tweede War Child schoolmusical. 

Actie voor Syrië
Dit schooljaar organiseerden de deelnemende scholen een inzamelingsactie voor Syrische oorlogskinderen. De opbrengst hiervan is bedoeld voor  projecten van War Child in het noorden van Libanon, waar we Syrische vluchtelingenkinderen helpen  

Voor veel Syrische kinderen is spelen niet mogelijk. In de Safe Spaces van War Child kunnen ze weer veilig spelen en nemen zij deel aan creatieve workshops. Zo leren zij omgaan met hun moeilijke situatie. En kunnen ze weer gewoon kind zijn.

Ook verzorgt War Child bijlessen Frans en rekenen, omdat veel kinderen door de oorlog niet meer naar school kunnen. Met behulp van de bijlessen kunnen zij weer zo snel mogelijk aanhaken bij het reguliere onderwijs.

Benieuwd naar de nieuwe schoolmusical? Mail dan naar musical@warchild.nl en we houden je op de hoogte!   

Meer informatie over ‘Voor kids gaat de zon op’ vind je op www.warchildschoolmusical.nl