“Ik heb altijd gezegd dat ik alles heb gezien wat een grote stad te bieden heeft, maar dit hier is echt heel erg”.

Zegt het woord etherdiscipline jou iets? Zo niet, dan heb je Wie Is De Mol waarschijnlijk niet gekeken. Met haar deelname brak Ellie Lust door op de nationale televisie. Naast haar bestaan als publiekslieveling, ademt deze vrouw politie. Logisch, met dertig jaar aan ervaring binnen de politiewereld.
26 februari 2018

Nu heeft de Amsterdamse agente haar eigen nieuwe programma: Ellie op patrouille. Ze ruilt de ‘veilige’ Amsterdamse binnenstad in voor straten waar drugs, mensensmokkel, corruptie, ontvoeringen en geweld aan de orde van de dag zijn. Samen met haar internationale collega’s gaat Ellie op pad en wordt ze meegenomen in hun dagelijkse realiteit.

Aflevering in Bogota

Deze week was de eerste aflevering, in de Colombiaanse hoofdstad Bogota. Berucht als een van de gevaarlijkste steden ter wereld. Ellie patrouilleert te paard in een van de armste wijken in de stad, assisteert vanuit een helikopter bij een achtervolging en helpt bij een grote inval in een drugspand. In deze aflevering wordt duidelijk gemaakt dat de problemen in de stad Bogota ernstig en heftig zijn. Zoals Ellie zelf ook zegt: “Ik heb 20 jaar op straat gelopen in Amsterdam. Ik heb altijd gezegd dat ik alles heb gezien wat een grote stad te bieden heeft, maar dit hier is echt heel erg”.

Urban Violence

Wanneer Ellie aan een politieagent vraagt wat het grootste probleem is, antwoordt hij: “Al het geweld vindt nu plaats in de steden”. Geweld in steden is een groeiend groot probleem. Deze uitzending laat zien hoe moeilijk het is om als overheid om te gaan met deze problematiek. Terugkijken dus! Het levert je naast inzichten over stedelijk geweld in de stad Bogota ook de vermakelijke portie Ellie Lust-televisie op.

  • Wil je meer weten over Urban Violence? Klik hier.
  • Wil je weten wat wij doen in Colombia? Klik hier.
  • Bekijk de eerste aflevering van Ellie Lust op patrouille in Colombia hier

 

Tekst: Dorinde van Eck 

Afbeeldingen: NPO/AVROTROS