Muzikaal Nationaal Schoolontbijt voor War Child

War Child is het goede doel tijdens de 11e editie van het Nationaal Schoolontbijt; een landelijke ontbijtweek waarin heel Nederland ziet hoe leuk en belangrijk een goed ontbijt is. Van 4 tot en met 8 november dit jaar gaan zo’n 500.000 kinderen op ruim 2.500 basisscholen samen ontbijten. Met dit goede begin van de dag geven kinderen in Nederland oorlogskinderen de kans een begin te maken het verwerken van hun ingrijpende ervaringen.
03 juni 2013

Ieder jaar werkt het Nationaal Schoolontbijt samen met een goed doel. Dit jaar is dat War Child. Het symbolische bedrag dat scholen voor de ontbijtjes afdragen, maakt een donatie aan oorlogskinderen mogelijk. Een tweede goede doel dat een donatie ontvangt is Bake for Life, de stichting die bakkerijen bouwt in de derde wereld om kansarmen daar een beter bestaan te geven.

Muziek
De week wordt officieel geopend met een ontbijtconcert, dat via een live stream op alle basisscholen te volgen is. De feestelijke opening van het Nationaal Schoolontbijt staat in het teken van muziek. Muziek speelt een belangrijke rol in onze programma’s voor oorlogskinderen. In creatieve workshops leren kinderen omgaan met de gevolgen van geweld. Muziek brengt mensen samen, geeft plezier en zorgt voor ontspanning en ontlading.
Meer over het Nationaal Schoolontbijt