Muurschildering van wereldberoemde street artist Seth in War Child Playground

Street artist Seth heeft deze week zijn muurschildering voltooid in de nieuwe trainingsruimte van War Child; de Playground. Het indrukwekkende kunstwerk van 9x4 meter nam twee dagen in beslag en is geïnspireerd door de missie en het werk van War Child.
13 januari 2018

De samenwerking met de Parijzenaar is niet uit de lucht komen vallen. Kinderen vormen regelmatig het middelpunt van zijn wereldberoemde street art, afgebeeld in verbinding met de chaotische omgeving waarin ze leven. ‘Ik maak veel kunst op plekken waar kinderen zijn (…) voor het project Back To School heb ik bijvoorbeeld scholen beschilderd in Oekraïne en China’, aldus Seth.

Hoopvolle boodschap

In de werken van Seth zit vaak een hoopvolle boodschap verscholen tussen de chaos. Dit project voor War Child is niet anders: ‘Het toont kinderen met verschillende huidskleuren en religies die samen de grijze lucht weghalen en kijken naar de blauwe lucht, waarmee een betere toekomst verschijnt.’

Een creatieve uitlaatklep

De rol van kunst en creativiteit staat bij War Child centraal in verschillende projecten. Voor kinderen kan tekenen en schilderen een manier zijn om hun dromen en fantasieën te uiten en de oorlog even te vergeten. Of juist hun emoties te tonen en te verwerken.

Playground

De nieuwe muurschildering vormt een mooie afsluiting voor het realieseren van de Playground; de plek waar de trainingen, presentaties en lezingen die onderdeel vormen van de hulpprogramma’s voor o.a. Syrische kinderen. War Child bedankt alle partijen die belangeloos hebben meegewerkt. Ook Seth!

Wil je de Playground met muurschildering met eigen ogen zien?
Meld je dan aan voor War Child Backstage!