Miguel wil scoren voor een betere toekomst

Het WK is weer begonnen! Miljoenen ogen overal ter wereld zijn op voetbal gericht, en zo ook in Cauca. Deze regio van Colombia wordt echter al jaren geteisterd door geweld tussen gewapende groeperingen waar jongeren en kinderen het slachtoffer van zijn. Omringd door gewelddadigheid en armoede groeien zij op in een uitzichtloze omgeving, maar dit wil War Child samen met het Internationaal Olympisch Comité (IOC) doorbreken. Met het sportproject 'In the Game' krijgen kinderen de ruimte om samen te sporten om hun energie en gevoelens de vrije loop te laten. Dit werkt, vertelt Miguel.
19 juni 2014

Gevaarlijke Bendes
Miguel is 11 jaar oud en woont met zijn ouders en oudere broer in het noorden van Cauca. Hij is dol op voetbal en wil later graag een echte voetbal-ster worden. Helaas is deze droom nog ver weg. Miguel wordt dagelijks geconfronteerd met het geweld van gewapende groeperingen die scholen bezetten en kindsoldaten zoeken. Hierdoor voelt hij zich onveilig en is hij onzeker over zijn toekomst. Gelukkig helpt zijn familie enorm."Mijn familie is 'cool', ze spelen met me en zorgen goed voor me", zegt hij. "Ook de mensen in de buurt zijn goed omdat ze naar me omkijken".

Juiste beslissingen
War Child snapt dat voetbal niet alleen een spelletje is maar ook een goede manier om te ontsnappen aan een gewelddadige omgeving. 'In the Game' is een schoolproject gesteund door het IOC , om kinderen zoals Miguel te helpen om zichzelf, door teamwork en sportieve inzet, te ontwikkelen. Door samen voetbal, basketbal en andere sporten te doen, leren zij ervaringen te delen en de juiste beslissingen te nemen. Deze beslissingen zijn belangrijk om te voorkomen dat zij zelf bij gewapende groeperingen terecht komen. Miguel weet gelukkig wat hij doet:"ik hou van oefenen op het veld, maar ik zorg dat ik altijd eerst mijn huiswerk maak."

Gek op scoren
Miguel heeft al veel geleerd op sociaal gebied en heeft meer zelfvertrouwen gekregen. Miguel:"Als iemand valt dan help ik ze graag overeind. Ook respecteer ik de andere spelers en speel ik eerlijk". Hij weet dat hij veel moet oefenen de komende tijd, want er komt toernooi aan met de andere scholen. Miguel maakt zich echter geen zorgen:"Ik ben een aanvaller en ben gek op scoren".

Hoop voor de toekomst
Ondanks dat Miguel opgroeit in een omgeving vol geweld en onzekerheid is zijn grote droom, om profvoetballer te worden, een stukje dichterbij gekomen. Dankzij 'In the Game' en dankzij de hulp van War Child.

Laat kinderen als Miguel scoren voor de toekomst. Doneer nu