Microsoft-helden halen recordbedrag op voor oorlogskinderen

250.000 euro. Daarmee kunnen 20.833 oorlogskinderen geholpen worden. 50 helden van Microsoft beklommen in zes dagen de 6000 meter hoge Kilimanjaro in Tanzania. Om geld op te halen voor oorlogskinderen in Noord-Oeganda.
01 oktober 2012

Nog niet eerder is er zo’n groot bedrag opgehaald met een eigen initiatief. Daarom nam War Child-ambassadeur Marco Borsato met bewondering de cheque van de zogeheten Kili Explorer in ontvangst.

Samen bereik je meer

Bernard Uyttendaele, directeur van War Child: “Wij zijn diep onder de indruk van de prestatie van deze groep collega’s van Microsoft. Het laat zien hoeveel je samen kunt bereiken. Want door dit initiatief kunnen wij als War Child nog meer kinderen helpen; kinderen die geraakt zijn door oorlog en allemaal een beter leven verdienen”. Het ingezamelde bedrag wordt volledig besteed aan de scholing en begeleiding van oorlogskinderen in Noord-Oeganda.

Het Kili Explorer team vond de beklimming van de Kilimanjaro heel bijzonder. Deelnemer Jitske Lochtenberg: ”De combinatie van de prachtige natuur en het doorzetten ondanks kou en vermoeidheid, maakten de expeditie tot een onvergetelijke ervaring. Het behalen van de top voor War Child was voor ieder van ons het hoogste doel, dit zorgde voor grote saamhorigheid in het team.”

Kijk voor een terugblik op het Kili Explorer avontuur op www.kiliexplorer.nl.