Meer dan 100.000 kinderen geholpen door War Child sinds het begin van de oorlog in Gaza
30 augustus 2024
Door aanhoudend geweld zijn bijna 1,1 miljoen kinderen in Gaza gedwongen hun huizen te verlaten. En het gebrek aan voedsel, schoon drinkwater en medicijnen - vanwege de zeer beperkte toegang voor hulp - brengt hen dagelijks in gevaar.
War Child zet zich onvermoeibaar in om deze kinderen te helpen. In de afgelopen maanden hebben wij samen met onze lokale partners meer dan 161.000 mensen - waaronder 103.000 kinderen - geholpen in de vorm voedsel, schoon water, onderdak, warme kleding, dekens en hygiëneproducten.
Mentale noodhulp en educatieve kits
Het mentale welzijn van kinderen in Gaza staat centraal in onze hulpverlening. Sinds het uitbreken van de oorlog hebben meer dan 15.000 kinderen directe mentale gezondheids- en psychosociale ondersteuning ontvangen. Deze steun is cruciaal. Veel kinderen zijn getuige van het oorlogsgeweld, wat ernstige psychologische gevolgen met zich meebrengt. Onze hulp bestaat ook uit training aan lokale hulpverleners, zodat zij nog meer kinderen kunnen bereiken en ondersteunen.
Voor kinderen in Gaza betekent de oorlog ook geen school. Scholen zijn verwoest of gesloten, waardoor honderdduizenden kinderen momenteel hun onderwijs missen. Daarom leveren wij ook educatieve kits met schoolspullen aan tijdelijke leerplekken. Zo kunnen kinderen door blijven leren.
Veilige toegang
De uitdagingen voor hulpverlening blijven enorm. Het voortdurende geweld maakt het onmogelijk om volledig aan de dringende hulpbehoeften van de kinderen in Gaza te voldoen. War Child blijft onophoudelijk pleiten voor een direct en permanent staakt-het-vuren wat essentieel is voor de veilige doorgang van hulp aan kinderen en hun families.
Wij staan klaar om – bij een staakt-het-vuren - de grootste hulpactie ooit in onze geschiedenis op touw te zetten: psychosociale steun, bescherming en onderwijs voor meer dan één miljoen kinderen in Gaza en de Westelijke Jordaanoever. Het doel is om blijvende mentale gezondheidsdiensten op te bouwen om kinderen te helpen herstellen van hun traumatische ervaringen en veerkracht te ontwikkelen voor de toekomst.