Marco Borsato presentator ‘Friends for War Child’

Marco Borsato zet zich al ruim zeventien jaar in als ambassadeur voor War Child. Hij grijpt dan ook elke kans om te vertellen over de situatie van oorlogskinderen en het werk van War Child. Op 10 juni presenteerde hij daarom samen met Tooske Ragas de tv-avond Friends for War Child, waarmee Marco zijn presentatiedebuut maakte. Met succes.
08 juli 2015

Op woensdagavond 10 juni was de bijzondere tv-avond Friends for War Child primetime te zien op NPO 1. Marco Borsato en zijn dochter Jada (12), Tooske Ragas, Nelleke van der Krogt en Dotan gaven die avond miljoenen oorlogskinderen op creatieve wijze een stem.

Reportages in Libanon en Colombia
Speciaal voor de uitzending zijn Marco en zijn dochter Jada (12), Tooske, Nelleke van der Krogt en Dotan naar Libanon en Colombia gegaan, om daar vast te leggen hoe het is om als kind in tijden van oorlog op te groeien. Tijdens de tv-show werden items begeleid door livemuziek van Marco en Jada, Tooske en Dotan. Ali B en Glen Faria verzorgden de livemuziek bij het item van Nelleke van der Krogt.

Groot succes
De tv-avond Friends for War Child was een groot succes, honderdduizenden kijkers stemden af op NPO 1 en lieten zien dat ze om oorlogskinderen geven. Dankzij het grote aantal nieuwe Friends kan War Child 8.317 extra kinderen helpen.

War Child-ambassadeur Marco Borsato: “Dit is echt ongelooflijk. We zijn allemaal erg geraakt door de grote aantallen Nederlanders die met ons oorlogskinderen willen helpen.” “Samen halen we zo de oorlog uit een kind. Want hoe sneller een kind leert omgaan met zijn oorlogservaringen, hoe groter de kans is op een goede toekomst”, vertelt presentatrice Tooske Ragas (EO).

Veilige plek
War Child is momenteel in elf landen actief, waar de kinderen een veilige plek krijgen om hun ervaringen te kunnen verwerken en weer leren om kind te zijn. Wereldwijd leven ruim 230 miljoen kinderen in gebieden met gewapende conflicten.

Friends for War Child
Het programma Friends for War Child was op 10 juni te zien op de NPO1 bij de EO. Wil je meer weten over Friends for War Child en de uitzending terugkijken? Klik dan hier