Knutselwerkjes verkopen voor War Child

24 december 2014
De vrienden Roan en Milo hebben een kerstactie gehouden. Op hun school Laterna Magica in Amsterdam is er elk jaar een kerstwinkel. Roan en Milo verkochten in deze winkel knutselwerkjes aan ouders. Hiermee haalden ze maar liefst €150 op! De opbrengst ging naar War Child.

Voordat Roan en Milo in actie kwamen voor War Child, deden ze een onderzoek naar oorlog. Ze wilden graag weten wat de redenen kunnen zijn om oorlog te voeren. Zo kwamen ze er achter dat oorlog bijvoorbeeld kan gaan over godsdienst, afkomst of politieke macht. Soms is er niet één aanleiding, maar zijn er meerdere.

Voor de klas

Samen met de juf besloten de klasgenootjes Roan en Milo om in de klas over War Child te vertellen en een workshop te houden. Dit deden ze samen met Roan’s moeder Gwen. Zij werkt bij War Child. Alle kinderen uit de klas van Milo en Roan maakten tijdens de workshop hun mooiste tekening, kaart of ander knutselwerk. Deze spulletjes verkochten ze in de kerstwinkel op hun school.

De cheque

Op 22 december kwamen de jongens langs bij War Child met een zelfgemaakte cheque. Hier stond het opgehaalde bedrag op. Roan en Milo kregen een groot applaus van alle medewerkers. De cheque heeft een mooi plekje gekregen op het kantoor van War Child. 

Angst en verdriet vergeten

Met de opbrengst van de kerstactie kan War Child veel kinderen in oorlogsgebieden mee laten doen aan de activiteiten van War Child. Door toneel te spelen, te dansen, tekenen, muziek te maken en sporten leren de kinderen met hun gevoelens om te gaan. Ze doen bijvoorbeeld rollenspellen, zodat ze zich beter in kunnen leven in andere mensen.