Kinderen doelwit in volwassenoorlog

Maryam is één van de miljoen Syrische kinderen die gevlucht is uit haar thuisland. Elke dag komen daar honderden kinderen bij.
13 november 2013

Syrische kinderen zijn doelwit in een volwassenoorlog. Ze worden mishandeld, ontvoerd of geronseld om mee te vechten. De gevolgen voor de kinderen zijn groot. Ze verliezen het vertrouwen in zichzelf en in anderen, worden angstig en teruggetrokken of juist rebels en agressief. Het duurt minstens een generatie lang voordat de littekens van deze kinderen weer geheeld zijn.

Een veilige plek
Bij War Child kunnen ze op een veilige plek hun heftige ervaringen verwerken. Kinderen krijgen hier les, psychosociale hulp en een veilige plek om te spelen. Het is van groot belang dat ze zo snel mogelijk hulp krijgen want het geweld waar de kinderen middenin zitten raakt ze diep.
Kinderen leren bij War Child positieve relaties aan te gaan en vriendschappen te sluiten in plaats van vijanden te maken. Op deze manier krijgen de kinderen weer zelfvertrouwen en komt hun ontwikkeling weer op gang. De cirkel van oorlog en geweld wordt doorbroken.

Doe mee
Voor twintig euro kan één kind een maand lang psychosociale hulp krijgen en creatieve workshops volgen, zodat ze hun traumatische ervaringen kunnen verwerken. Of deel het verhaal van Maryam en Kareem met vrienden via social media.

Bedankt!
De campagne is kosteloos tot stand gekomen dankzij reclamebureau Doom&Dickson en mediabureau Universal Media.