Kinderen als schild in Syrië

In het nieuwe rapport van de VN dat vandaag verschenen is, blijkt dat kinderen ingezet worden bij de gewapende strijd in Syrië. Het rapport liegt er niet om: kinderen worden gebruikt als menselijk schild.
12 juni 2012

In het nieuwe rapport van de VN dat vandaag verschenen is, blijkt dat kinderen ingezet worden bij de gewapende strijd in Syrië. Het rapport liegt er niet om: kinderen worden gebruikt als menselijk schild. Ze moeten plaatsnemen op tanks, zodat deze niet aangevallen worden. Of zitten voor de ramen van bussen, bussen vol met militairen.

Kindsoldaat
Het deprimerende rapport gaat verder: “Milities en rebellengroepen ontvoeren kinderen om dienst te doen als kindsoldaat. Kinderen, amper 9 jaar, worden vermoord, gevangen genomen en gemarteld. Ze worden misbruikt en zijn massaal op de vlucht geslagen. Hun scholen worden aangevallen of gebruikt als militaire basis of gevangenis.” Allemaal in de afgelopen weken en maanden. 

Verschrikkelijke schendingen
Syrië heeft het Verdrag inzake de Rechten van het Kind geratificeerd, maar schendt, zoals nu blijkt, deze afspraken op een verschrikkelijke manier. Dat is intolerabel. Daarom wil War Child zoveel mogelijk aandacht voor dit rapport.  

Jonge slachtoffers
Vandaag werd opnieuw pijnlijk duidelijk dat het Syrische conflict jonge slachtoffers blijft maken. Dag in dag uit. War Child helpt gevluchte Syrische kinderen in Noord-Libanon. Steun War Child en geef deze kinderen de kans op een betere toekomst.

Lees meer over ons programma voor Syrische kinderen

Lees het VN rapport

Marco bij Nieuwsuur