Kind uit War Child programma doodgeschoten in West Bank

Kinderen horen niet thuis in oorlog. Nooit. Afgelopen woensdag 12 december werd dat opnieuw bewezen. Op zijn zeventiende verjaardag is Mohammed Ziad Awad Al-Salayma, een jongen die meedeed in een van de War Child programma’s, overleden nadat hij werd neergeschoten door een Israëlische grenswacht.
14 december 2012

Mohammed was een betrokken en actieve deelnemer aan een van onze programma’s. Hij zette zich in voor het verbeteren van het leven van zijn leeftijdgenoten die gebukt gaan onder het voortdurende conflict in bezet Palestijns gebied. Binnen de War Child activiteiten maakte hij korte documentaires over het leven van werkende kinderen. Doel van het programma is om kinderen en jongeren te leren op te komen voor hun rechten en zich teweer te stellen tegen de gevolgen van oorlog en conflict.

War Child roept op tot betere bescherming van kinderen in conflictgebieden en oorlogen. De dood van Mohammed is een tragische gebeurtenis, die diepgaand onderzocht moet worden. Als daar schuldigen uit naar voren komen, moeten zij gestraft worden voor hun misdaad.

Ons werk in Bezet Palestijns gebied