Kili-Challengers weer thuis

76 Helden beklommen de Kilimanjaro om geld in te zamelen voor War Child. In drie groepen startten ze hun tocht naar het dak van Afrika. In totaal hebben ze tot nu toe € 303.165,- opgehaald. Met dit ongelofelijke bedrag kan War Child duizenden kinderen helpen. Een ongelofelijke TOP-prestatie.
15 februari 2016

Pittig begin

In de 7-daagse beklimming doorkruisten de deelnemers 5 klimaatzones. Van tropisch regenwoud tot ruw en koud terrein: geen stap, uitzicht of indruk was hetzelfde. De beklimming van de hoogste vulkaan ter wereld was een flinke beproeving. Onderweg kwamen de Kili-Challengers voor allerlei verrassingen te staan. “De eerste dag werden we verrast door een enorm lange tropische regenbui. Gelukkig konden we ons in het kamp opwarmen met een kopje thee. Op dag drie was het voor sommige deelnemers afzien. Je hebt te maken met flinke hoogtes. Sommige klimmers hadden veel last van hoogteziekte", vertelt Daphne, medewerker van War Child die mee de berg op is geweest. 

Momenten van reflectie

Ook Kili-Challenger Veronique vond het een uitdaging. “Het was bar koud. We zaten in 6 lagen en dikke dons jassen aan tafel te eten”, vertelt ze. Maar hoe zwaar de tocht ook is, de deelnemers zetten door. Ze trotseren weer en wind, beklimmen de 300 meter hoge Baranco Wall en genieten van het imposante uitzicht onderweg. Daarnaast onthouden ze heel goed waar ze het voor gedaan hebben. Veronique: “Een van de deelnemers, Anja, moest denken aan de vluchtelingen toen ze over de lavavelden liep. Dat zijn momenten van reflectie.”

De maan en de sterren

Midden in de nacht en voetje voor voetje. Pole pole, wat langzaam langzaam betekent in het Kiswahili, slingeren de deelnemers de berg op. Toegezongen en aangemoedigd door de gidsen wandelen ze naar de top waar ze de zon zien opkomen. Veronique: “De maan en de sterren maakten plaats voor het ochtendgloren. In prachtig helder weer stonden we op de top. Wat een feest!”

War Child is ongelofelijk trots op alle deelnemers en dankbaar dat zij het avontuur zijn aangegaan. Ben je geïnspireerd geraakt en wil je volgend jaar ook meedoen? Lees hier meer informatie over dit avontuur, of laat je gegevens achter en blijf op de hoogte van Kili-Challenge 2017!

Expeditie Kili-Challenge 2016