Kids stralend op toneel voor War Child

Twee limousines, een rode loper, VIP’s, cameraploegen en de pers. Vandaag was een bijzondere en spannende dag voor de leerlingen van basisschool Klinkers. Zij wonnen een gepimpte première van hun groep 8 War Child musical ‘Voor Kids gaat de zon op’. Marco Borsato en Albert Verlinde waren lovend: "Wat een feest! Laten we dit gewoon volgend jaar weer doen!"
12 juni 2012

Het is een kleine chaos achter de schermen, zo’n paar uur voor de opvoering. Jongens en meiden rennen heen en weer op zoek naar hun juiste outfit. Anderen staan in de rij voor de make-up. Een première is natuurlijk altijd spannend. Maar als behalve de leerlingen en leraren van de school, ook Marco Borsato en Albert Verlinde komen kijken ben je wel extra zenuwachtig.

Als echte sterren
Iedereen is gelukkig op tijd klaar als de limo voorrijdt. Samen met Marco en Albert gaan de leerlingen als echte beroemdheden naar de ingang van hun school waar de rode loper uitligt. Onder grote belangstelling van cameraploegen en reporters lopen de musicalsterren naar binnen. Klaar om na maanden van eindeloos oefenen, repeteren en teksten stampen de musical “Voor Kids gaat de zon op” op te voeren.

Een staande ovatie
De sterren worden van de hemel gespeeld en na afloop volgt dan ook een staande ovatie. Marco en Albert zijn ontzettend enthousiast en feliciteren de leerlingen van basisschool Klinkers met het neerzetten van een fantastisch optreden. Ook Talisia en Jeronimo vinden het optreden geweldig.

Na afloop is het feest. De glazen met champagne vormen een bruisend einde van een geslaagde première. "Dit is echt de mooiste schooldag van het jaar", aldus een van de leerlingen. 

Voor kids gaat de zon op
De leerlingen van basisschool Klinkers voerden ‘Voor kids gaat de zon op’, de War Child schoolmusical die samen met Marco Borsato en Albert Verlinde is bedacht. En met hen nog veel meer scholen. Het script en meer informatie vind je op www.warchildschoolmusical.nl

Op het speciale War Child schoolmusical Youtube kanaal zijn er meer video’s te bekijken van de dag.

De premiere van de War Child schoolmusical is 100% gesponsord dankzij ABC Specials, Albert Verlinde Entertainment, Carre, Echte Helden, Hollandse Handen, Landgoed De Wilmersberg, Royal Promotions, Sligro, Vredenburg en De Zwaluwhoeve.