Kinderen aan het roer bij War Child

Zaterdag 27 januari vond de eerste bijeenkomst van de War Child Jeugdraad plaats. Veertien kersverse leden tussen de 12 en 18 jaar kwamen samen op het War Child hoofdkantoor in Amsterdam.
27 januari 2018

Jongeren zijn de leiders van morgen. Hun mening is daarom erg belangrijk voor het werk van War Child. War Child is vanaf vandaag de War Child Jeugdraad gestart. Om de betrokkenheid van jongeren in ons werk te vergroten. Met hun mening en inzicht in hun belevingswereld willen wij onze programma's blijven verbeteren.

De Jeugdraad komt vanaf nu elke maand bijeen om War Child te adviseren op allerlei uiteenlopende onderwerpen. Ook krijgen de Jeugdraad leden trainingen op het gebied van onder meer debat, communicatie en het werk van War Child.

Betty (12): “Ik zou willen dat geen enkel kind in oorlog hoeft op te groeien, want zij hebben ook recht op een veilig leven en gelijke kansen. Ik vind dat iedereen een fijn leven zou moeten hebben en daar wil ik me graag voor inzetten.”

EERSTE BIJEENKOMST

De kersverse leden van de Jeugdraad gingen direct van start door doelen te stellen en een jaarplan te maken voor 2018. Een van de thema's dat aan bod kwam was geweld in de steden. Meteen verzamelden de jongeren ideeën en werkten deze uit tot mogelijke acties rond dit thema. Ook het onderwerp duurzaamheid in de bedrijfsvoering van War Child kwam op de agenda. Het is nu al duidelijk dat onze Jeugdraad met haar geweldige ideeën en motivatie War Child heel goed vooruit gaat helpen!