Stap binnen in ’s werelds grootste vluchtelingenkamp

29 april 2019

Internationale Dag van de Dans

Michaela DePrince ambassadeur Oeganda War Child
Vandaag is het de Internationale Dag van de Dans. Michaela DePrince, onze ambassadeur en wereldberoemd balletdanseres, weet als geen ander hoe belangrijk dans is. Zowel in haar eigen leven als in dat van de kinderen met wie War Child dagelijks werkt.

War Child ambassadeur Michaela DePrince reisde af naar Oeganda om Bidi Bidi te bezoeken, ofwel het grootste vluchtelingenkamp ter wereld. Daar ontmoette zij een paar van de ruim 270.000 vluchtelingen die er wonen, inclusief de 14-jarige Winnie. Kijk mee naar Winnie’s vlucht uit de oorlog in Zuid-Soedan. Maar ook naar haar zoektocht voor meer innerlijke rust.

Oeganda vangt met - naar schatting - 1.5 miljoen vluchtelingen de meeste vluchtelingen op in Afrika op. De meerderheid van hen komt uit de buurlanden Zuid-Soedan en de Democratische Republiek Congo. Zo’n 80% van hen zijn vrouwen en kinderen.

War Child werkt in Oeganda onder meer aan de sociale en educatieve behoeftes van kinderen. Velen van hen hebben de vreselijkste dingen gezien en hebben enorme afstanden alleen afgelegd op zoek naar veiligheid. Onze I DEAL programma’s stellen hen in staat om weer veerkrachtig te worden en te herstellen van de gevolgen van het conflict.

Kijk hier naar het verhaal van Winnie.

Bekijk de video van Michaela en Winnie