Ik kom in actie voor War Child.. Alexia vertelt

"Ik ben Alexia, ik ben 13 jaar en ik voer al sinds mijn achtste acties voor War Child. Ik ben op het idee gekomen om dit te doen toen mijn moeder een cd van Marco Borsato op had met het liedje ‘Wat zou je doen’. Ik vroeg aan mijn moeder wat War Child was en ze legde het uit. Toen wilde ik heel graag iets voor oorlogskinderen doen."
11 april 2012

Ik heb afgelopen jaar 3 acties georganiseerd: De rommelmarkt tijdens Koninginnedag, Move 4 War Child en een Kerstmarkt.

Koninginnedag 2011

Met Koninginnedag heb ik spulletjes verzameld van collega’ s van mijn moeder en vader, van vrienden, vriendinnen en familie. We hebben een mooi plekje op het plein gezocht en zijn daar gaan zitten. De verkoop ging heel goed en de mensen waren erg enthousiast.

Move 4 War Child

Move 4 War Child is een zelfbedachte actie. Samen met de sportclub in ons dorp Joy 4 Life heb ik een actie bedacht. Het idee was dat mensen zich in konden schrijven voor 15 euro. Je kon in blokken van 1 uur meedoen met indoorcycling (RPM), bodypump en fitness. Op het einde was er nog een barbecue en de gehele opbrengst ging naar War Child.

Kerstmarkt

Ik ben een paar weken bezig geweest met mijn moeder en oma om leuke en creatieve ideeën te bedenken. We hebben een kraam gekregen en daar al onze spullen opgelegd. We stonden met nog andere mensen die ook een kraam hadden. De verkoop ging erg goed dit keer. Beter dan anders.

Cheque overhandigd aan War Child

Tijdens mijn maatschappelijke stage bij War Child op het hoofdkantoor in Amsterdam heb ik mijn cheque van 1094,80 eurooverhandigd. Het is altijd heel erg leuk als ik daar kom om mijn cheque te overhandigen. De mensen zijn zo enthousiast en aardig voor mij en dat is nog een extra motivatie om te blijven actievoeren!

Waarom actievoeren zo leuk is!

Waarom vind ik het actievoeren zo leuk? Ik vind het zo leuk, omdat ik wat kan betekenen voor kinderen die bijna niets hebben, die vreselijke dingen hebben meegemaakt, en dat je nu wat kan betekenen in hun toekomst. Dat is gewoon zo leuk! Ik blijf zeker nog wat jaren actievoeren voor War Child.