Ice-challenge groot succes

We zochten minimaal 500 super coole mensen die 1.000 meter over ijs willen lopen. Op blote voeten welteverstaan. Het resultaat was meer dan we durfden te hopen.
30 november 2015

Vol spanning staan alle deelnemers te wachten op Wim “The Iceman” Hof. Want dan kan de Ice-Challenge pas écht beginnen. Als snel arriveert Wim Hof op blote voeten om samen met War Child The Mad Chicken te doen. Een oefening die we ook met de kinderen in onze programma’s doen en die de deelnemers in een paar minuten warm stoomt. 

Maar liefst 549 super coole volwassenen en kinderen begeven zich één voor één op het ijs. Onder aanmoediging van Wim Hof lopen zij 1.000 meter op blote voeten over de ijsbaan van Flevonice in Biddinghuizen. Op de ijsbaan loopt een vrolijk en bont gezelschap van Sinterklazen, kerstmannen, pinguïns, vikings en bruiden. De Ice-Challenge eindigt spectaculair koud: tien waaghalzen stappen onder luid gejuich in een ijsbad.

De deelnemers aan de Ice-Challenge hebben samen € 13.158,- opgehaald. War Child kan hiermee ruim 2.200 oorlogskinderen helpen. Met in totaal 549 deelnemers is het wereldrecord ijslopen op blote voeten verbroken. Het oude record stond op 361. Het record wordt opgenomen in het Guinness Book of Records. Die moet het nog wel bevestigen. 

Hartelijk dank aan alle helden die weer, wind en kou trotseerden voor War Child en voor oorlogskinderen!

Bekijk hieronder de foto’s van de Ice-Challenge:Ice-Challenge