Guus Meeuwis lanceert musical

Guus Meeuwis lanceerde 13 januari in Carré de nieuwe War Child Schoolmusical ‘De Koning te Rijk’.
27 januari 2014

Op een feestelijke publiekspremière in Koninklijk Theater Carré heeft Guus Meeuwis dé War Child schoolmusical voor groep acht gelanceerd: ‘De Koning te Rijk’. Hij zong een van de twee liedjes die hij aan de nieuwe musical ter beschikking heeft gesteld.


De Koning te Rijk
 
‘De Koning Te Rijk’ is een grappige, ontroerende en spannende musical over kinderen die op school een opstel moeten schrijven over oorlogskinderen.
Plots raken ze verzeild in een avontuur met een schip dat door de tijd kan reizen, en langs belangrijke momenten in de geschiedenis vaart. De kinderen ontdekken dat oorlog niet zo ver van hun bed is als ze in eerste instantie dachten.
 
Marco Borsato draagt stokje over aan Guus Meeuwis
‘De Koning te Rijk’ is net als de eerste War Child schoolmusical ‘Voor Kids gaat de Zon op’ geproduceerd door Albert Verlinde Entertainment. ‘Voor Kids gaat de Zon op’ bleek met 2400 opvoeringen namelijk zo succesvol dat er behoefte was aan een tweede musical. Dick van den Heuvel ging aan de slag met het script, en Guus Meeuwis accepteerde de uitnodiging van Marco Borsato om het gezicht te worden van ‘De Koning te Rijk’. 

 
In actie voor oorlogskinderen met het musicalpakket
Voor een donatie van € 12 krijgen de basisscholen het musicalactiepakket van ‘De Koning te Rijk’. Het pakket bevat een cd met 12 liedjes, posters, flyers, acteertips en natuurlijk de scripts. En het mooie is: de doos is te gebruiken als donatiebox.

Iedere klas die ‘De Koning te Rijk’ opvoert, organiseert een actie om geld in te zamelen voor War Child. Een actie waarmee kans wordt gemaakt op een VIP Première!
 
Bestel nu ‘De Koning te Rijk’.