Groep 8 Gooilandschool de koning te rijk tijdens VIP première

27 juni 2014
Rode loper, limousine en Guus Meeuwis, Laura van Kaam & Nicolas Iverson in het publiek! Dit overkwam groep 8 van de Gooilandschool in Bussum vandaag. Zij voeren de War Child schoolmusical ‘De Koning te Rijk’ op als eindmusical en wonnen een VIP première. Een verslag van de dag.

De spanning is te snijden op de Gooilandschool in Bussum. Straks begint de première van de nieuwste War Child schoolmusical “De Koning Te Rijk”. Het wachten is nu op de sterren van de musical: de achtstegroepers!

Dan rijdt er een grote limousine voor: ze zijn er! Over een rode loper betreden de leerlingen het schoolgebouw. Als echte musicalsterren. En met niemand minder dan Guus Meeuwis – de VIP die zijn naam heeft verbonden aan de schoolmusical

Licht uit, spot aan

Het licht dooft, het publiek houdt de adem in en dan begint het. Een grappig, ontroerend en spannend verhaal dat gaat over kinderen die een opstel moeten schrijven over oorlogskinderen. Nog voordat ze een woord op papier hebben gezet, raken ze verzeild in een avontuur met een schip dat door de tijd kan reizen.

De achtstegroepers zingen en acteren er op los. Ze ontmoeten Anne Frank, leren over kinderrechten en ontdekken dat oorlog niet zo ver van hun bed is als ze in eerste instantie dachten.

Daverend applaus

Het laatste lied gezongen. Het doek valt. En dan klinkt een daverend applaus. Het optreden ging geweldig! Iedereen is laaiend enthousiast.