Gekke bekken voor War Child en Right To Play

Spelen en sporten is belangrijk. Dat vinden kinderen, dat vinden War Child en Right To Play. Niet alleen is spelen leuk en gezond, maar het is voor kinderen dé manier om hun emotionele belevingswereld te ontwikkelen en vriendschappen op te bouwen.
10 februari 2014

Helaas kunnen niet alle kinderen zomaar de deur uit rennen voor een lekker potje voetbal. In oorlogsgebieden is dat bijvoorbeeld bijna niet mogelijk. Te gevaarlijk, geen ruimte en weinig toezicht.

Het project Jeugdhelden van War Child en Right To Play zorgt ervoor dat ook oorlogskinderen in bijvoorbeeld bezet Palestijns gebied kunnen spelen. Jeugdhelden is mogelijk gemaakt door een schenking van de Nationale Postcode Loterij.

We gaan speelplaatsen opknappen, lokale jeugdcoaches opleiden en activiteiten organiseren. Om aandacht te vragen voor dit project starten War Child en Right To Play in maart de campagne ‘Gekke Bekken’.

Wat dit project met gekke bekken trekken te maken heeft, maken we in april bekend. Houd daarom de website en onze Facebook pagina in de gaten en oefen alvast op het trekken van je eigen gekke bek!