Gekke Bekken trekken van Nederland naar bezet Palestijns gebied

Op Basisschool IJplein in Amsterdam vond vandaag het live event van Gekke Bekken plaats. Nederlandse kinderen lieten enthousiast hun Gekke Bekken zien aan kinderen in Palestijns gebied. Samen met War Child ambassadeurs Ali B en Jetske van den Elsen en Right To Play ambassadeurs Nicolien Sauerbreij en Niels Kerstholt.
08 april 2014

Na het oefenen van een aantal Gekke Bekken onder leiding van Jetkse was het tijd voor het echte werk. Ongeveer 30 kinderen uit groep 5, 6 en 7 stonden enthousiast in de rij voor de photobooth. Om de beurt mochten ze met Ali B, Jetske van den Elsen, Nicolien Sauerbreij of Niels Kerstholt Gekke Bekken trekken naar kinderen in bezet Palestijns gebied. Ook kregen ze een mooi souvenir mee naar huis, vier geprinte foto's van hun eigen blije, boze, verdrietige en verbaasde gezicht.

"Ik vond het best wel moeilijk, het wordt eerst voorgedaan door een poppetje maar die kan het veel beter!", zegt één van de kinderen. "Vooral verbaasd kijken vond ik leuk, omdat je mond en tanden dan vergroot werden."

Later dit jaar zullen de foto's te zien zijn in een interactieve fototentoonstelling.

Project Jeugdhelden
Met de Gekke Bekken campagne vragen we aandacht voor veilig spelen van oorlogskinderen in bezet Palestijns gebied. Voor deze kinderen is veilig spelen en zomaar gek doen niet vanzelfsprekend. Meer over dit project

Gekke Bekken online
Ook vanuit huis kun je meedoen. Ga naar www.bekkentrekken.nl en laat je gekste bek zien.

Foto's van arthurphoto.nl