Gekke bekken trekken in filmmuseum EYE

In het filmmuseum EYE staat vanaf vandaag een te gekke interactieve fotomuur. Iedereen die zin heeft om een gekke bek te trekken, kan dat tot en met zondag 26 oktober in het museum komen doen. Vanochtend namen 35 kinderen van de OBS IJplein het voortouw. Samen met Jetske van den Elsen en Niels Kerstholt activeerden zij de fotomuur, die onderdeel uit maakt van de Gekke Bekken trekken campagne van War Child en Right To Play.
09 oktober 2014

Voor kinderen in bezet Palestijns gebied valt er op dit moment soms weinig te lachen. Daarom lanceerden War Child en Right To Play afgelopen april de Gekken Bekken Trekken campagne. Op twee dagen trokken Nederlandse en Palestijnse kinderen via een live-internetverbinding in een speciale photobooth gekke bekken naar elkaar. Nu staat er een interactieve fotomuur in het filmmuseum EYE met een groot aantal van deze gekke bekken. Ook is er een scherm waar grappige foto’s verschijnen als de bezoekers zelf een gekke bek trekken. War Child ambassadeur Jetske en Right To Play ambassadeur Niels openden de gekke bekken muur samen met 35 van de kinderen die in april meededen. 

Jeugdhelden
De Gekke Bekken Trekken campagne is verbonden aan het driejarige project ‘Jeugdhelden’ van War Child en Right To Play dat mede mogelijk wordt gemaakt door de Nationale Postcode Loterij. Het doel van dit project is om veilige speelplaatsen te creëren in bezet Palestijns gebied zodat Palestijnse kinderen weer gewoon kind kunnen zijn. Sinds de start van het project zijn er al 1560 kinderen geholpen, 101 jeugdleiders opgeleid en 13 speelplaatsen opgeknapt. Daar het aanhoudende geweld in Gaza afgelopen zomer hebben War Child en Right To Play sommige activiteiten in het project tijdelijk stop moeten zetten. Gelukkig is het sinds september rustiger en zijn we weer aan de slag met de kinderen en jeugdleiders. Meer over dit project

De interactieve Gekke Bekken fotomuur staat t/m 26 oktober in het EYE. Daarna reist de muur door naar onder meer het Museum of the Image (MOTI) in Breda, waar de muur van 28 oktober t/m 12 december 2014 staat!