Friends for War Child concert Beiroet

Voor het eerst in de geschiedenis wordt er een Friends for War Child concert georganiseerd in het Midden Oosten. Het concert vindt plaats op 24 februari in de club “Station” in Beiroet, met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor de War Child programma’s in Libanon. De line up bestaat uit verschillende populaire Libanese muzikanten.
24 februari 2015

Het geld dat wordt opgehaald, zal voornamelijk besteed worden aan kinderen in Libanon die niet meer naar school kunnen. Op dit moment zijn dat er zo’n 280.000, inclusief veel Syrische vluchtelingen. Zij lopen een leerachterstand op en kampen met problemen in hun sociale en psychologische ontwikkeling.

Safe Spaces

In onze Safe Spaces, die verspreid zijn door het hele land, vangen we kinderen op in een veilige, beschermde omgeving. Dit doen we samen met plaatselijke gemeenten, lokale en internationale NGO’s en diverse buurtcentra. Door middel van creatieve activiteiten helpen we kinderen spelenderwijs aan kennis, zodat ze niet te ver achter gaan lopen. Daarnaast leren ze om te gaan met de stress in hun dagelijks leven,en weer zelfvertrouwen op te bouwen.

Sponsoren

Het concert wordt mede mogelijk gemaakt in samenwerking met onder andere Let’s Play Records, Station Beiroet and the Farm – met ondersteuning van BBAC s.a.l., Abi Karam Steel, Presella.com, Red Bull en nog vele anderen.