Fotoveiling voor War Child met meer dan 40 bekende fotografen

Dankzij het bijzondere initiatief genaamd 'EYE for All' worden van 9 t/m 16 november bijzondere foto's geveild om geld op te halen voor War Child. De opbrengsten komen geheel ten goede aan de Safe Spaces-campagne. Meer dan veertig bekende namen, onder wie ambassadeur Marco Borsato, hebben foto's beschikbaar gesteld.
07 november 2018

Entrepeneur en Iphone-fotograaf Annet de Graaf werd door de veilingsite Catawiki gevraagd om deze fotoveiling op te zetten, die zal plaatsvinden van 9 tot en met 16 november. Het goede doel was al snel gekozen: "In mijn ogen hebben kinderen de toekomst, daar moet dan ook de basis liggen van humanitaire hulp."

Foto: LOL
Foto: Karow Tribe (Jimmy Nelson)

Bekende namen

Het resultaat is een bijzondere fotoveiling, met werk van tientallen bekende namen. Onder andere Jimmy Nelson, Raymond Rutting, Hans Withoos, Corbino, Elspeth Diederix, Micky Hoogendijk, Jitske Schols, Eddy van Wessel, Nick van Tiem en Brooks Kraft hebben foto's beschikbaar gesteld. Ook ambassadeur Marco Borsato mag bij deze veiling niet ontbreken met een prachtige foto die hij maakte tijdens een reis voor War Child naar Oeganda.


Foto: Waterput. Bron van Leven. (Marco Borsato)

Safe Spaces

De opbrengst van de veiling gaan geheel naar onze Safe Spaces. Op deze veilige plekken kunnen kinderen in creatieve workshops zich ontladen en leren ze omgaan met hun woede, angst en verdriet. Een Safe Space kan een klaslokaal in een schoolgebouw zijn, een mooie ruimte in een buurthuis, een tent in een vluchtelingenkamp of gewoon een veldje in een dorp. Een plek waar kinderen samen toneelspelen, sporten en leren. En gewoon weer even kind kunnen zijn.

Klik hier om naar de veiling te gaanGa voor meer info naar: www.facebook.com/eyeforallauction/

Tekst: Luc van Doorne