Ernst bij de Reünie

Ernst Suur (36) is 23 november te zien in het KRO-NCRV programma 'De Reünie'. Samen met zijn oud-klasgenoten (1996) blikt hij terug op hun tijd op de agrarische school De Bossekamp (Ottoland). Kijken dus. Donderdag 23 November om 20:35 uur op NPO1!
23 november 2017

Ernst is momenteel Programme Director TeamUp bij War Child. Hiervoor werkte hij al meer dan 10 jaar als sport- en spel coördinator voor War Child in verschillende conflictgebieden.

Terug naar Oeganda

Samen met Jan Kooijman keerde Ernst terug naar Oeganda, waar hij vijf jaar heeft gewoond. Ze gaan op bezoek bij voormalig kindsoldaat Alex. Ernst heeft Alex ontmoet als jonge jongen in een afgelegen dorpje. Ze bezoeken Alex thuis en blikken onder meer terug op de tijd dat hij met ondersteuning van War Child een populaire voetbalcompetitie heeft opgezet. Na dit succes heeft hij niet stil gezeten. Hierna werd Alex getraind door War Child in ICT. Hij bleek hier erg goed in te zijn en heeft tegenwoordig zelfs een eigen ‘BARR ICT Youth Center’ waar hij computerles geeft aan kinderen, volwassenen en leraren in zijn dorp.

Alvast meer weten over Alex? Bekijk dan onderstaande volgende video!

 

Werken in Nederland

Sinds twee jaar woont Ernst weer in Nederland waar hij zijn expertise inzet met het project ‘TeamUp’, een samenwerking tussen War Child, Save the Children en UNICEF Nederland om gevluchte kinderen in Nederland te helpen. Het project is inmiddels al in 16 opvanglocaties succesvol van start gegaan.

TeamUp biedt gestructureerde recreatieve sport-, spel- en dansactiviteiten aan kinderen tussen de 6 en 18 jaar in Nederlandse opvangcentra. De activiteiten worden gegeven door een vast team, op vaste tijdstippen in de week en volgens een vaste structuur. De kinderen hebben daardoor houvast en altijd iets om naar uit te kijken. Zo kunnen kinderen zich ontspannen, hun nare ervaringen een plek geven en weer even kind zijn. 

Ernst is overtuigd van de veerkracht van kinderen, ondanks de vaak heftige ervaringen die zij op jonge leeftijd hebben meegemaakt.

Meer weten over TeamUp? Bekijk deze video