Een bezoek aan een Safe Space in Libanon

De oorlog in Syrie duurt nu bijna vier jaar. De gevolgen zijn desastreus. Ruim 540.000 kinderen zijn gevlucht naar buurland Libanon. In Libanon moeten deze kinderen een nieuw bestaan opbouwen, voor een nog onbepaalde tijd. Ze kennen vaak niemand en kunnen niet naar school. War Child vangt deze kinderen op in Safe Spaces; veilige plekken waar ze terecht kunnen om hun oorlogservaringen te verwerken.
12 februari 2015

80.000 Syrische kinderen deden mee aan de programma’s van War Child. De Safe Space is voor hen een plek waar ze weer even kind kunnen zijn.

Op een veilige plek
Programma manager Minou Hexspoor is in onderstaande video in een Safe Space in Libanon. Ze legt uit wat we daar precies doen. 

Onderwijs en bescherming
Naast psychosociale hulp biedt War Child ook onderwijs en bescherming. Sommige Syrische kinderen zijn sinds het begin van de oorlog niet naar school geweest. In de Safe Spaces kunnen ze hun achterstand inhalen totdat ze weer naar een gewone school kunnen.

De kinderen leven vaak in tentenkampen met veel mensen dicht op elkaar, in lege gebouwen of op straat. Het risico dat ze worden blootgesteld aan misbruik en verwaarlozing is groot. Daarom is het belangrijk dat ze beschermd worden op een veilige plek.

Met psychosociale hulp, onderwijs en bescherming kunnen kinderen zich ontwikkelen tot evenwichtige volwassenen en bouwen aan een vreedzame toekomst.