E-learning Soedan wint Dutch Game Award

Tijdens de Dutch Game Awards 2015 op 30 september 2015 wonnen War Child, onderzoeksinstituut TNO, de Ahfad Universiteit in Khartoum en gameontwikkelaar Flavour de Award voor Best Co-Production voor hun serious game e-Learning Sudan.
01 oktober 2015

In deze game leren Soedanese kinderen in hun eigen dorp rekenen en tellen. Dat doen zij met tabletcomputers, instructiefilmpjes en op maat gemaakte interactieve spellen, gebaseerd op het nationale onderwijsprogramma van Soedan. 

Wereldwijd gaan meer dan achtentwintig miljoen kinderen uit conflictgebieden niet naar school omdat er in hun land oorlog is of recentelijk was. Of omdat ze gevlucht zijn.

Daarom ontwikkelde War Child met een aantal partijen e-Learning Sudan.

Omdat de resultaten van e-Learning Sudan zeer positief zijn, wil War Child dit educatieve spel ook in de Syrische regio gaan gebruiken, onder de naam Can’t Wait to Learn. Vanwege de voortdurende oorlog in Syrië vangen Jordanië en Libanon momenteel ruim 600.000 gevluchte Syrische kinderen op. De druk op de schoolsystemen is daar inmiddels zo groot dat meer dan 50% van deze Syrische kinderen er niet naar school kan. War Child staat klaar om haar expertise met Can’t Wait to Learn ook daar in te zetten.

Klik hier voor meer informatie, foto’s en video’s van het spel.

Kate Radford, programmamanager innovatie War Child, over de ontwikkeling van deze educatieve game: “Elke deelnemende partij heeft met een unieke toegevoegde waarde bijgedragen aan het eindresultaat: een optimale game die leuk, uitdagend en internationaal erkend is.”

Hester Stubbé-Alberts, senior onderwijskundige van TNO, een van onze partners: “We zijn ontzettend trots dat we - ondanks de verschillende culturele en organisatorische achtergronden - onze kennis hebben samen gebracht en het beste bij elkaar naar boven hebben gehaald.”

UNICEF bestempelde deze game vorig jaar ook al als een van de vijf meest veelbelovende onderwijsinnovaties wereldwijd.