Dutch Relief Alliance lanceert video over de waarde van noodhulp

Wat heeft noodhulp ooit iemand opgeleverd? Dat is de vraag die centraal staat in de video die vandaag door veertien Nederlandse hulporganisaties in de Dutch Relief Alliance (DRA), waaronder War Child, is gelanceerd. Noodhulp redt levens. In het verleden, nu en in de toekomst.
24 februari 2017

De Dutch Relief Alliance biedt snelle en effectieve noodhulp in de zwaarst getroffen gebieden. In totaal zijn volgens de VN wereldwijd ruim 65 miljoen mensen van huis en haard verdreven vanwege conflicten, natuurgeweld of armoede. Zo boden DRA-leden afgelopen twee jaar in Zuid-Soedan gemeenschappen toegang tot water, hygiëne, gezondheidszorg, psychosociale hulp en onderdak. En gaven de DRA-leden speciale opvang en, waar mogelijk, gezinshereniging voor gevluchte kinderen. Ook verleenden de samenwerkende organisaties noodhulp aan ruim een half miljoen slachtoffers van het Syrië-conflict in Syrië, Libanon en Jordanië. 

Het effect van noodhulp

De DRA is trots op wat sinds de oprichting ruim twee jaar geleden is bereikt. Om dat te benadrukken lanceren de veertien hulporganisaties vandaag via social media de video Wat Heeft Noodhulp Ooit Iemand Opgeleverd. Die is gebaseerd op de scene What Have The Romans Ever Done For Anyone uit de film Life of Brian van Monty Python. 

Meer over de Dutch Relief Alliance