DJ’s 538 op reis voor War Child

Nog maar zeven weken te gaan en de actieweek ‘538 voor War Child’ barst weer in alle hevigheid los. Van 22 tot en met 29 maart trekken de 538 DJ’s met de mega studiotruck langs acht verschillende steden in Nederland. Met maar één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor oorlogskinderen die er alleen voor staan. 538 DJ’s Barry Paf en Frank Dane gaan aankomende zaterdag van start. Zij pakken dan het vliegtuig naar Colombia om daar projecten van War Child te bezoeken.
05 februari 2013


Voordat de actieweek begint, gaan 538 DJ’s Barry Paf en Frank Dane op een bijzondere reis.  Van 9 tot 15 februari zijn zij onder andere te vinden in Bogotá. Om meer te weten te komen over het werk  van War Child.
Kom meer te weten over ons werk in Colombia 

Verlaten oorlogskinderen
De actieweek van 2013 staat in het teken van oorlogskinderen die er alleen voor staan. Honderdduizenden kinderen raken door oorlog hun ouders kwijt. Het zijn verlaten oorlogskinderen die er helemaal alleen voor staan. Veel van hen belanden in de prostitutie, of worden uitgebuit als huisslaaf of kindsoldaat.

War Child komt op voor deze verlaten kinderen en zorgt ervoor dat ze op een veilige plek weer gewoon kind kunnen zijn. De programma’s helpen verlaten kinderen weer zelfvertrouwen, eigenwaarden en cultureel besef te krijgen.  Zo krijgen ze psychosociale hulp. De kinderen kunnen zich veilig uiten via dans, zang, muziek en theater. Samen kunnen ze nare ervaringen verwerken en een betere toekomst opbouwen. Zoveel mogelijk verzorgers, leraren en lokale bestuurders worden erbij betrokken. Zodat zoveel mogelijk mensen de stem van oorlogskinderen horen.
Bekijk hier de 538 voor War Child 2013 video


Doe mee en maak de toekomst van verlaten oorlogskinderen veiliger. Zet tijdens de actieweek van 538 voor War Child je talent in en geef een verlaten oorlogskind voor € 12,- de kans op een veilig bestaan

 

  

Opbrengst 2012: 72.984 kinderen gaan weer naar school
De opbrengst van 2012 ging naar onderwijs voor oorlogskinderen. Dit heeft ervoor gezorgd dat 72.984 oorlogskinderen weer naar school durven, leren lezen, schrijven, rekenen of een vak leren.
Want 28 miljoen oorlogskinderen zien nooit een leraar. Terwijl juist voor hen onderwijs van levensbelang is. Onderwijs geeft oorlogskinderen niet alleen een nieuwe toekomst, maar ook veiligheid, houvast en vrienden. Ze krijgen weer vertrouwen in zichzelf en in de toekomst.