Dit zijn Bea en Ben

20 november 2013
Bea en Ben werken samen aan de tekeningen voor de nieuwste musical. Ze maken bijvoorbeeld de posters en het logo. Maar ook alle plaatjes voor op de website. Ze tekenen al hun hele leven lang. Bea maakte vroeger boekjes en was toen al bezig met ontwerpen. Eigenlijk hebben ze allebei van hun hobby hun werk gemaakt.

Omdat Bea en Ben zo goed kunnen tekenen, heeft War Child gevraagd of ze de tekeningen voor de nieuwe musical willen maken. Ze waren meteen enthousiast, “we vinden het een hele eer om deze tekeningen te maken voor War Child. Het is erg leuk om te doen en we zijn er super trots op!”.

Samen werken
Bea en Ben hebben allebei een eigen bedrijf maar werken soms dus ook samen. “Het is te veel werk om alle tekeningen voor de nieuwe musical alleen te maken. Daarom hebben we besloten om dit samen te doen. Het is eigenlijk ook veel gezelliger. We kijken af en toe bij elkaar om te zien hoe het gaat”, vertelt Bea.

Musical is stoer en spannend
Voordat Bea en Ben aan de tekeningen konden beginnen moesten ze natuurlijk eerst het script lezen. Zo weten ze wat ze moeten tekenen. Ben; “het is een heel stoer en spannend verhaal. De nieuwe musical is écht heel tof! Dat maakt het tekenen ook extra leuk. Toen ik het script las kreeg ik al allemaal ideeën voor de tekeningen”.

Bea vindt alles leuk om te tekenen maar dieren tekent ze het liefst. “Dieren zijn altijd zo grappig. Maar door ze te tekenen, kun je ze nog veel grappiger maken. Of zelf dieren verzinnen, dat is nog leuker!”.

Veel oefenen
Vind jij tekenen ook zo leuk? Dan geven Ben en Bea je het volgende advies; “het is goed om te onthouden dat het niet in één keer goed hoeft te zijn. Je kunt het best twee of drie keer over doen, totdat je tevreden bent.”