DE VIVA KOFFERBAKSALE

VIVA houdt een kofferbaksale in Amsterdam. Op zondag 11 augustus krijg jij dé kans om samen met VIVA je oude, maar toffe spullen te verkopen.
06 augustus 2013

Met (een deel van) je opbrengst ondersteun je een bijzonder project van War Child: WoMap. Wil jij ook van je vintage jurkje af? Vol=vol dus meld je snel aan via Facebook of mail naar redactie@viva.nl o.v.v, ‘Kofferbaksale’.

Niks te verkopen?

Kom dan langs om leuke items te scoren. De VIVA-redactie is er ook. En ja, het is precies zo leuk als het klinkt: ze verkopen hun vintage jurkjes, lampen, pumps en veel meer. Ook leuk: 80 early birds krijgen een goedgevulde goodiebag mee naar huis. Mis het niet.

Kom met VIVA in actie voor War Child
De opbrengst van de kofferbaksale gaat 100% naar War Child. VIVA heeft namelijk een bijzonder project geadopteerd in Noord Oeganda: het WoMap-project. Een project, waarin jonge meiden worden opgeleid tot zelfstandige zakenvrouwen.

Deze meiden hebben tussen 1986 en 2006 een gruwelijke oorlog meegemaakt. Mensen zijn gedood, vrouwen zijn verkracht. Kinderen zijn geronseld om mee te vechten. En bijna de gehele bevolking is op de vlucht geslagen en in kampen terecht gekomen.

Zet Oegandese meiden op de kaart
Inmiddels is de oorlog voorbij. Het is tijd om de meiden weer op de kaart te zetten, vandaar dat War Child het  WoMap-project heeft ontwikkeld.

WoMap stelt jonge meiden in staat zich te ontwikkelen en hun eigen business te starten. Meiden worden opgeleid in toerisme, marketing of financiën. Ze maken gebruik van computers. Ook worden ze getraind om met behulp van GPS apparatuur Noord Oeganda in kaart te brengen. Aan de hand daarvan kunnen ze interessante routes uitstippelen die gebruikt kunnen worden voor bijzondere trips door toeristen. Hiermee kunnen ze hun eigen business starten en dus zichzelf voorzien.

Alleen: het project kost geld. Het heeft een eenmalige investering nodig van EUR 37.500,-. Veel dus, daarom is het nog niet gestart. Maar samen met jou gaan we er voor zorgen dat dat wél kan.

Doe jij ook mee?
Help jij mee het WoMap-project van de grond te laten komen? Join dan samen met VIVA en War Child de community. Ga naar pifworld.

War Child medewerker Ernst Suur houdt VIVA lezeressen op de hoogte. Hij blogt iedere twee weken over zijn werk in Oeganda en de situatie van de meiden daar.

Alles op een rijtje:
Wanneer? Zondag 11 augustus
Waar? Op de NDSM-werf, naast Pllek in Amsterdam-Noord.
Hoe laat? Van 13:00 uur tot 18:00 uur.