De hoogste berg van Afrika op voor War Child

Medewerkers van Microsoft Nederland & Business Partners verleggen hun grenzen voor oorlogskinderen in Oeganda tijdens de Kili-explorer.
24 augustus 2012

7 september. Dan gaat het gebeuren. 50 medewerkers van Microsoft Nederland beginnen die dag aan een enorme uitdaging: het beklimmen van de bijna 6000 meter hoge Kilimanjaro in Tanzania. De Kili-explorer. Om het maximale uit zichzelf te halen. En voor oorlogskinderen in Oeganda. In de lijn van de Creative Capitalism visie van Bill Gates.

Pieken

Het team wil maar liefst een kwart miljoen euro ophalen om het leven te verbeteren van 16.000 voormalig kindsoldaten die slachtoffer zijn van het gewapend conflict in Noord-Oeganda. En dus zijn ze niet alleen druk aan het trainen voor de klimtocht, maar ook met het organiseren van tal van sponsoractiviteiten. Een loterij op de tennisclub, voor iedere like op Facebook een euro, Microsoft meubels op marktplaats, een garage sale… Alles wordt aangegrepen om het eindelijke doel te bereiken. En het werkt. Op dit moment is er al meer dan twee ton opgehaald! 

Niet te stoppen

Het is duidelijk: de deelnemers van de Kili-explorer gaan voor de top.  Met ontzettend veel enthousiasme. Nadia, Jitske, Ritchie, Ties, Gijs, Edgar… Allemaal gaan ze ervoor.  Zoals Bart schrijft: ‘We gaan voor twee toppen in Afrika! Een top waarin we duizenden kinderen kunnen ondersteunen in hun stap naar een iets beter leven! Een tweede top in de vorm van Kilimanjaro. Heel erg trots om deel uit te maken van dit Team op deze Missie!’

Volg de toppers

Jij kunt het team volgen en aanmoedigen via Facebook  en Twitter. Meer informatie vind je ook op www.kiliexplorer.nl  

Marco steunt het project. Jij ook? 

 Alvast ervaren waar het team zich aan gaat wagen? Bekijk de video