Dam tot Damloop een groot succes! Volgend jaar weer?

Met 200 hardlopers rennen voor oorlogskinderen. Van Amsterdam naar Zaandam. “Wat een ervaring! Volgend jaar weer!”
27 september 2013

‘Begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach’ moest War Child-medewerker Johnny gedacht hebben, toen hij met alle renners voor War Child de Mad Chicken deed – een dansje ter opwarming dat ook met de kinderen in het programma van War Child wordt gedaan. De sfeer zat er vanaf dat moment goed in en alle deelnemers hadden er zin in. Met hier en daar wat gezonde spanning uiteraard.

Topsport

Het startschot voor de 10 mijl werd gegeven door ex-kindsoldaat Kon Kelei en Waldemar Torenstra. Daar gingen de renners, goed herkenbaar in hun ‘ik ren voor War Child’ shirts. “Mooi om te zien dat War Child ook sport gebruikt om kinderen te helpen hun ingrijpende ervaringen te verwerken. Dat motiveert extra.” 

Na 10 kilometer kregen de lopers een muzikale verrassing; met een grote trommel zorgden War Child medewerkers voor extra support. Naast veel individuele renners kwamen ook America Today, Nationale Borg, Remobis, Klap en Xcite voorbij in War Child-shirt.

Topprestatie

Eenmaal gefinisht na 16 kilometer, werden alle lopers gehuldigd met een heuse War Child medaille. In de Charity Zone kon iedereen nog even gezellig na kletsen en bijkomen. “Top geregeld War Child. Ik was alleen gekomen, maar voelde toch dat we met een grote familie daar waren!”

Iedereen ontzettend bedankt voor de inzet en sportiviteit! Dankzij alle hardlopers van de Dam tot Dam loop voor War Child kan War Child haar werk doen voor oorlogskinderen.