Dam tot Damloop mooie dag voor War Child

Van Amsterdam naar Zaandam met een stralend gezicht. 200 deelnemers hebben afgelopen zondag de Dam tot Damloop gerend voor War Child. Er is al 24.000 euro opgehaald. Genoeg om in ieder geval 2000 oorlogskinderen te helpen. Ook Tom van Schil van War Child vatte het evenement sportief op en rende 10 Engelse mijl.
24 september 2012

Elkaar motiveren

De deelnemers waren goed herkenbaar in hun War Child shirts. Bij Tom van Schil ging het beter dan gedacht. "Ik moet toegeven dat deel uitmaken van een grote groep lopers die allemaal voor War Child rennen erg motiveert!"

Sporten voor oorlogskinderen

"Ik vind de combinatie van sport en je inzetten voor War Child een hele goede combinatie. Zeker omdat War Child ook sport gebruikt als creatieve methode om oorlogskinderen te helpen hun ingrijpende ervaringen te verwerken. Hierdoor durven ze weer contact te maken met andere mensen en bouwen ze weer zelfvertrouwen op." Sporten is een manier om spanningen af te reageren. Een aangrijpend voorbeeld is Filip uit Oeganda. Hij rent om de oorlog te vergeten. Bekijk zijn video.

Volgend jaar

Het was de eerste keer dat Tom meedeed aan de Dam tot Dam en hij is enthousiast over een herhaling volgend jaar. "Ik roep dan ook iedereen op om mee te doen. Het is echt een geweldig evenement. En je wordt fantastisch begeleid door het geweldige team van War Child. Tot in de puntjes geregeld!" Na afloop konden de deelnemers uitrusten bij de War Child tent met een welverdiende snack.

Geïnspireerd geraakt? Je kunt aan elk hardloopevenement meedoen. Ren voor oorlogskinderen en ontvang een uniek War Child shirt. Mocht je geen zin hebben om hard te lopen, maar je wel willen inzetten voor oorlogskinderen, meld dan een andere ludieke actie aan via onze eenvoudige actietool. Kom in actie voor oorlogskinderen.

Ook een aantal werknemers van T-Mobile renden de benen uit hun lijf. Met elkaar hebben zij in totaal €3743,10 ingezameld voor oorlogskinderen. Lees meer over hun actie.

Bekijk de foto's van deze mooie dag.