Chat met Oeganda

Hoe is de situatie nu? Wat doet War Child in Noord-Oeganda? Ans de Jager van War Child Oeganda beantwoordt dinsdag 7 mei al je vragen via Facebook. Chat mee. Ook als je geen account hebt.
23 april 2013

De gevolgen van het geweld in de noordelijke regio’s van Oeganda zijn nog dagelijks merkbaar. Infrastructuur is minimaal.

Er is voedselschaarste, traditionele stammenstrijd, en de dreiging van instabiliteit in buurlanden als Zuid-Soedan en de Centraal-Afrikaanse-Republiek is merkbaar.

War Child is al sinds 2004 actief in Noord-Oeganda. We maken ons in de regio sterk voor bescherming van kinderrechten, en met zelf ontwikkelde DEAL programma’s leren we kinderen dealen met de gevolgen van geweld.

Ingrijpende ervaringen verwerken de jongeren in toneelstukken, met muziek, en in radio en film. Zo vindt hun innerlijke oorlog een weg naar buiten, en krijgen heftige indrukken een plek waardoor ze weer vooruit kunnen kijken.

De landendirecteur van War Child in Oeganda, Ans de Jager, houdt op dinsdag 7 mei tussen 19u - 20u een chatsessie via Facebook. Live vanuit Oeganda.

Iedereen die geïnteresseerd is in de situatie in Noord-Oeganda en in het werk van War Child ter plaatse is uitgenodigd mee te doen.

Ook als je geen Facebook account hebt, kun je toch meechatten. Inloggen kan namelijk ook gewoon als ‘Guest’.

Ga op dinsdag 7 mei tussen 19u - 20u naar de chatroom op Facebook en volg de instructies op de pagina.
Voor het gemak zetten we de stappen even voor je op een rijtje:

  • Klik hier
  • Je komt dan in de ‘chatroom’. Deze is op Facebook, maar je hoeft niet per se een eigen account te hebben om verder te gaan.
  • Je kunt de chat meelezen, maar natuurlijk ook zelf actief deelnemen.
  • Klik op ‘Click here to join the conversation’. Er wordt dan gevraagd om in te loggen.
  • Log in met je Facebook of Twitter account, als je die hebt. Je naam en profielfoto worden dan zichtbaar in de lijst van chatdeelnemers.
  • Als je geen Facebook of Twitter account hebt, klik je op ‘Guest’ en  typ je alleen je naam.
  • Neem deel aan de chat.

De chat zal gewoon in het Nederlands zijn.