Opbrengst Vredesprijs naar Colombiaanse kinderen

We zijn trots en blij. War Child ontving vanmiddag in het Vredespaleis in Den Haag de Carnegie Wateler Vredesprijs 2012. We kregen de prijs vanwege onze wereldwijde inzet voor kinderen en jongeren in (voormalige) conflictgebieden.
15 november 2012

De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 35.000 euro. Dit bedrag gebruiken we voor een nieuw project in Colombia, dat is opgezet om kinderen en jongeren een stem te geven. War Child ontving de prijs van Bernard Bot, oud-minister van Buitenlandse Zaken en voorzitter van de Carnegie Stichting sinds 2007.

Kinderen in Colombia

Het gewelddadige conflict teistert Colombia al sinds decennia. Generaties groeien op zonder te begrijpen wat vrede is. Kinderen en jongeren dragen een last die te zwaar is voor hun jonge schouders. Kinderen zoals Blanca.

Kinderen hebben een stem

Hoe zou vrede eruit zien voor Blanca? Op dit moment zijn er vredesbesprekingen gaande tussen de Colombiaanse regering en de FARC. Met het geld van de Vredesprijs start War Child een nieuw project op dat de meningen en ideeën van kinderen en jongeren toelaat in het vredesproces. Kinderen benoemen hun verwachtingen en vertellen wat volgens hen nodig is voor vrede in Colombia. Hun input wordt gedeeld met mensen van de onderhandelingstafel.

War Child gelooft dat de deelname van kinderen en jongeren cruciaal is om langdurige vrede te bouwen. Kinderen hebben vaak oplossingen waar volwassenen niet eens aan denken.

War Child-directeur Bernard Uyttendaele ontvangt de prijs van Bernard Bot.

Lees hier de speech (in het Engels) van onze directeur