Ballerina Michaela DePrince nieuwe War Child ambassadeur

Marco Borsato maakte vandaag zijn nieuwe collega-ambassadeur bekend: ballerina Michaela DePrince. Michaela groeide zelf op in tijden van oorlog in Sierra Leone. Ze weet als geen ander wat oorlog met je doet en hoe je kracht kunt hervinden. “Ik wil een rolmodel zijn voor oorlogskinderen.’
03 februari 2016

Michaela DePrince is een bekende Amerikaanse ballerina en danst nu bij Het Nationale Ballet in Amsterdam. Vanaf vandaag is ze ook ambassadeur van War Child. Daar zijn we trots op! Michaela spreekt een enorm internationaal publiek aan met haar eigen bijzondere verhaal. 

Ballerina met een bijzonder verhaal
Achter deze krachtige ballerina schuilt een indrukwekkend verhaal. Michaela groeide op in Sierra Leone tijdens de gewelddadige burgeroorlog. Toen ze drie jaar oud was verloor ze haar ouders en kwam terecht in een weeshuis. Hier werd ze gezien als een kind van de duivel vanwege haar huidziekte vitiligo. Een cover met daarop een ballerina hield haar op de been. Ze wilde net zo worden als deze ballerina, die er zo mooi en gelukkig uitzag.

Toen het weeshuis werd aangevallen door de rebellen moesten Michaela en de andere weeskinderen vluchten naar een opvangkamp, 150 kilometer verder op. Al die tijd droeg Michaela de foto van de ballerina bij zich.

Op haar vierde werd Michaela geadopteerd door het Amerikaanse echtpaar Elaine en Charles DePrince. In Amerika kon ze werken aan haar droom als ballerina en al snel bleek dat ze zeer getalenteerd was. Dansen heeft Michaela ruimte gegeven om zichzelf te uiten en meer zelfvertrouwen te krijgen. Sinds 2013 danst Michaela bij Het Nationale Ballet in Amsterdam. In december 2015 danste ze haar eerste hoofdrol bij Het Nationale Ballet in de Notenkraker en de Muizenkoning.

Meer over de ambassadeurs van War Child