Backstage@War Child: een kijkje achter de schermen

20 november vierden we de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. En dat deden we samen met onze Friends. Op het hoofdkantoor van War Child konden zij zelf ervaren en horen wat wij doen voor oorlogskinderen. Een echt kijkje achter de schermen!
22 november 2016

De hele dag stonden de deuren van het War Child hoofdkantoor open. In de ochtend waren meer dan 60 kinderen aanwezig op de allereerste Kidsclub-dag. Als lid mochten zij beeldbellen met een medewerker in Libanon, onze YouTubers ontmoeten, genieten van een optreden van Sarah & Julia, een brief schrijven aan oorlogskinderen en heerlijk peace-pannenkoeken eten. 

Kijkje achter de schermen

Het middagprogramma begon met Mark's Talk; een inspirerend verhaal door Mark Jordans, director research en development bij War Child. Hij vertelde wat onze interventies zijn om jaarlijks 250.000 kinderen te beschermen, psychosociale hulp of catch-up onderwijs te kunnen bieden. Dat laatste doen we onder andere met onze innovatieve lesmethode Can't Wait To Learn. Dit blijkt zo effectief te zijn, dat we dit jaar ons methode hebben kunnen uitbreiden naar andere landen. 

Daarna konden de gasten kiezen uit vier inspirerende workshops. In de TeamUp-workshop deden Friends enthousiast mee aan oefeningen die wij ook met kinderen in onze programma's doen. Zo konden ze zelf ervaren hoe War Child de kinderen spelenderwijs leren elkaar weer te vertrouwen of samen te werken. In het gesprek met de veldmedewerker kwamen nieuwsgierige en kritische vragen aan bod. Maar ook in de workshop 'Ons werk in de praktijk'. Want hoe effectief zijn onze programma’s eigenlijk? En wat zijn de knelpunten  en gaat War Child daar mee om? Tijdens de workshop ‘Veiligheid en Beveiliging’ lieten we onze Friends ervaren dat niet alleen de veiligheid van kinderen voorop staat, maar juist ook die van onze medewerkers.

In de nagebouwde Safe Space knutselden kinderen muziekinstrumenten. Er werd uitbundig gedanst in de War Child disco. Menigeen ging verkleed op de foto of strijdde in de War Child Quiz om de eer. Er was een bioscoop met rake War Child filmpjes, een Think along corner waar gasten konden meedenken en… een VIP (= very important peacebuilder)!

Last but not least zorgden onze Jij&Ik koppels, de koppels van de TV-show in juni dit jaar, ervoor dat War Child Backstage onvergetelijk werd. Zij roerden met z’n allen menig Friend tot tranen.

Tot de volgende keer!

Wij vonden het een fantastische dag en hopen dat we onze Friends op deze manier hebben kunnen bedanken voor hun trouwe steun. Samen halen we de oorlog uit een kind. Ben jij er volgend jaar ook bij? Bekijk alle foto's

Backstage - War Child is mede mogelijk gemaakt door veel vrijwilligers, collega’s en sponsors: Expat preventive, Fotokist, Fly catcher, Hulpverlening Amsterdam (EHBO), IKEA en Kokkies catering. Heel veel dank!