Baantjes schaatsen voor War Child

02 februari 2015
Alle eerstejaarsklassen van het Zernike Juniorcollege in Haren schaatsten in december voor War Child. Voor elke schaatsronde lieten de leerlingen zich sponsoren. Met hun actie wilden ze geld inzamelen voor kinderen in oorlogsgebieden. Ze haalden maar liefst het dubbele van hun verwachte opbrengst op.

De leerlingen mochten zelf kiezen voor welk goede doel ze baantjes wilden schaatsen. De meerderheid koos voor War Child. Na de keuze kreeg elke leerlingen een sponsorkaart mee naar huis. De opdracht was om zoveel mogelijk sponsors te vinden en voor ieder geschaatst rondje een geldbedrag te vragen.

In de startblokken

Op de laatste dag van de kerstvakantie gingen de scholieren van start. Alle leerlingen kregen twintig minuten de tijd om rondjes van 400 meter te schaatsen. Omdat er in totaal 160 leerlingen meededen, schaatsten ze in twee rondes. De helft van de leerlingen die niet op het ijs stonden, hield het aantal rondjes bij op een scorekaart.

Dubbele opbrengst

Met de sponsoractie wilde het Zernike Juniorcollege €1.500 euro ophalen. Maar de schaatsmiddag was zo een groot succes dat ze het dubbele van dit bedrag ophaalden! Met de opgebrachte €3.000 euro kan  War Child 250 kinderen mee laten doen aan de programma’s van War Child. Hierin doen ze mee aan allerlei activiteiten zoals rollenspellen en het maken van animatiefilmpjes.