ASN Bank blijft War Child steunen

De ASN Bank heeft bekend gemaakt War Child de komende drie jaar te blijven steunen. De bank zet zich in voor een eerlijke, duurzame wereld en daarom ook voor de rechten van kinderen. Met de financiële bijdrage steunt ASN Bank het werk van War Child voor kinderen in Oost-Congo.
09 april 2015

De ASN Bank steunt War Child sinds 2007 en is sinds 2011 hoofdsponsor. War Child werkt in (post-) conflictgebieden met kinderen aan een vreedzame toekomst. Dat past bij de duurzame investeringen die de bank doet om bij te dragen aan een duurzame wereld. In 2014 investeerde de bank maar liefst een bedrag van € 186.914 euro in kinderen in de Democratische Republiek Congo.

Congo

Door het jarenlange conflict in het oosten van Congo leven veel kinderen in een zeer onveilige omgeving en een totaal ontwrichte samenleving. Velen zijn ontvoerd (geweest) om in een rebellenleger te dienen als soldaat of als seksslaaf.

Cirkel van geweld
War Child wil met het bedrag van de ASN Bank de cirkel van geweld doorbreken door kinderen en jongeren weerbaar te maken. Bijvoorbeeld door meisjes die seksueel zijn uitgebuit weer te laten geloven in zichzelf. Ze leren omgaan met hun ervaringen en emoties met behulp van creatieve activiteiten. Jongens leren over alternatieven voor een leven van geweld. Kinderen en jongeren krijgen voorlichting, leren lezen en schrijven en kunnen een vak leren.

Verlenging investering
Met de toezegging van de ASN Bank dat ze War Child langer steunt, kan War Child de komende jaren doorgaan met het helpen van Congolese kinderen die getroffen zijn door (seksueel) geweld. “Het geweld in het gebied is chronisch en wij zien nog dagelijks nieuwe kinderen die de meest gruwelijke dingen hebben meegemaakt,” vertelt Bernard Uyttendaele, directeur van War Child. “We zijn partners als de ASN Bank zeer dankbaar dat zij in de toekomst van deze kinderen willen investeren en we samen deze kinderen duidelijk kunnen maken dat zij de moeite waard zijn. Op deze manier kunnen we samen werken aan een vreedzaam Congo waarin kinderen hun talenten kunnen ontwikkelen en kunnen worden wie ze willen zijn."

Meer over het programma in Congo