Al bloggend door Oeganda

Indrukwekkend, inspirerend, emotioneel. Die drie woorden beschrijven volgens Bibi en Natascha de reis die ze maakten naar projecten van War Child in Oeganda. Zij wonnen deze reis met de spaarpuntenactie van T-Mobile, hoofdsponsor van War Child. Meeste indruk maakte de ‘drive’ waarmee jongeren aan hun eigen toekomst werken. Beleef het met ze mee!
31 mei 2012

“We hadden ons voorbereid op een aantal heftige dagen. Met de verhalen over het leed van voormalig kindsoldaten in ons achterhoofd, waren we ervan overtuigd veel getraumatiseerde jongeren te ontmoeten.”

Bibi en Natascha waren vijf dagen in Oeganda. Ze mochten een kijkje nemen bij de projecten van War Child. De drive van jongeren om aan hun eigen toekomst te werken maakte de meeste indruk op hen. En de dagen bleken daardoor minder heftig dan verwacht.

Zo ontmoetten ze Janet die droomt van een eigen hotel. War Child zorgt ervoor dat zij een cateringopleiding kan doen. Zo kan ze eerst een restaurant opzetten en vanuit daar haar hotel beginnen. Bibi en Natascha zijn ervan overtuigd dat het Janet gaat lukken: “Wij boeken alvast een kamer in Janet’s hotel voor over vijf jaar.”

Link naar blogs:
De laatste voorbereidingen voor de Oeganda
Eindelijk gearriveerd in het prachtige, groene Oeganda!
De eerste ervaringen van de projectreis in Oeganda
Zorgen voor beter leven in Oeganda!
Een terugblik op de Oeganda-projectreis 

“Vrienden kun je nooit genoeg hebben”

We zijn blij met de steun van onze sponsor T-Mobile en van Natascha en Bibi die Friend zijn geworden. Want War Child’s werk blijft nodig. Kinderen horen kind te kunnen zijn. En jongeren moeten de kans krijgen zichzelf te ontwikkelen.

Doe ook mee. Lever je oude mobiel in via het GSM Retourplan. Samen halen we de oorlog uit een kind.

Lees meer over War Child’s werk in Oeganda