In Actie voor Vrede

Zondag 21 september 2014 was het Internationale Dag van de Vrede. Honderden mensen kwamen in actie voor oorlogskinderen via social media, de Cycle Challenge en de Dam tot Damloop. Een terugblik op een dag vol mooie acties.
23 september 2014


#saypeace
Op de Dag van de Vrede stroomden de peace selfies binnen op #saypeace. Op social media gaven mensen met #saypeace een teken van vrede. Zelfs de kinderen in onze Safe Space in Beirut deden mee. 

"Ik ben niet zo van de selfies" tweette Daphne, "maar voor de #Dagvandevrede maak ik een uitzondering... #saypeace #warchild." 

Dank voor alle selfies. Peace!

 

Cycle Challenge
75, 100 of 125 km fietsen voor oorlogskinderen, dwars door het groene hart. Op de Internationale Dag van de Vrede gingen 50 mannen en vrouwen deze uitdaging aan. 

In het Máximapark in Vleuten kregen de deelnemers een peptalk van War Child's directeur Bernard Uyttendaele. Het startschot klonk, en de 50 War Child wielershirts van T-Mobile flitsten over het parcours.

De renners genoten van het heerlijke fietsweer en de prachtige route. De zon liet zich zien en de wind maakte de tocht nog iets uitdagender. Na 50 kilometer was er een welverdiende pitstop bij café Goejanverwelle in Hekendorp, waar bidons werden bijgevuld met Isotone van duursport.nl. De finish werd gevierd met een speciaal biertje, aangeboden door brouwerij Maximus.

Fietsers en sponsors, namens War Child en de oorlogskinderen die jullie geholpen hebben: bedankt!

bekijk hier foto's van de Cycle Challenge 2014

 

Dam tot Damloop
De dag begon voor de 150 War Child lopers in het Amsterdamse Krasnapolsky hotel. Na het rekken en strekken was de spanning voelbaar. “Heb ik wel genoeg getraind?” “Moet ik mijn zonnebril wel of niet opdoen?” Gelukkig kwam iedereen lekker los tijdens de Mad Chicken warming-up: een oefening die we ook gebruiken binnen onze I DEAL methode

De start was heel bijzonder met alle "ik kom in actie voor War Child" shirts naast elkaar. Tijdens de loop was het publiek een grote steun. Er was veel muziek en het mooie weer zorgde voor een heerlijke dag. 

Bij de finish werden de War Child medailles uitgereikt. Met natuurlijk veel blije en trotse gezichten. De donaties lopen via de actiepagina’s nog binnen en doneren kan nog steeds. Met de tussenstand kunnen we al ruim 1500 kinderen helpen. Alle Dam tot Damlopers en supporters, super gedaan.

 

DR Congo

Niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten werd er aan de Internationale Dag van de Vrede aandacht besteed. Zoals in het oosten van DR Congo, waar War Child werkt. In meerdere dorpen werden activiteiten georganiseerd, die allemaal in het teken van vrede stonden. En al deze activiteiten werden door kinderen geleid. Het waren de kinderen die op deze dag hun stem lieten horen en aan hun dorpsgenoten vertelden wat vrede voor hen betekent. Dat deden ze via straattheater, een tekenwedstrijd, en zelfs een debatsessie voor kinderen.

 

Kom ook in actie

Wil jij ook in actie komen en geld ophalen voor oorlogskinderen? Dat kan! Meld je actie aan via www.warchild.nl/kom-in-actie.