Abseilen voor oorlogskinderen

Op zondag 26 oktober vond een bijzondere stunt plaats voor War Child. Zestig waaghalzen daalden af van de 151 meter hoge Delftse Poort in Rotterdam. Met deze actie hebben ze een groot bedrag opgehaald voor de hulp aan oorlogskinderen.
28 oktober 2014

De sfeer zat er ’s ochtends meteen goed in door de onthulling van de opbrengst van de abseilactie: 1000 oorlogskinderen kunnen meedoen aan de programma’s van War Child. Na de introductie kon het abseilen beginnen.

Over de rand
De eerste groep ontving nog een extra veiligheidsinstructie en hees zichzelf in de tuigjes. Op het dak waren zowel de wind als de spanning voelbaar: het was toch wel erg hoog. Maar zonder aarzelen klom de eerste abseiler over de rand. De afdaling met prachtig uitzicht over Rotterdam duurde ongeveer tien minuten.

Mag ik nog een keer?
Gedurende de rest van de dag volgden de andere abseilers. Na aankomst klonken er alleen maar enthousiaste kreten: “Supergaaf om te doen!” en “Mag ik nog een keer?”

Op het plein voor Rotterdam Centraal stonden ondertussen tientallen mensen die de afdaling nauwlettend in de gaten hielden. Het was niet alleen eng voor de abseilers, maar ook voor de supporters. “Papa, ik vond het best spannend. Als het touw los ging, was je veranderd in een pakketje.”

De Kili-Challenge

Met deze abseilstunt vragen de deelnemers aandacht voor de Kili-Challenge. Eind januari 2015 vertrekken honderd Kili-Challengers naar Tanzania om de Kilimanjaro (5.895 meter) te beklimmen. Om mee te doen, halen alle deelnemers een flink bedrag op voor de hulp aan oorlogskinderen.

Aanmelden voor de Kili-Challenge is nog steeds mogelijk. Kijk op deze pagina voor meer informatie.

De abseilstunt werd mede mogelijk gemaakt door de professionele ondersteuning van onderstaande partners: