Jouw talent telt tijdens de 538 voor War Child actieweek

Brownies bakken, skeeleren, zingen; iedereen kan zijn of haar talent inzetten tijdens de 538 voor War Child week. Van 22 tot en met 29 maart non-stop in charge. De 538 truck brengt bezoek aan Groningen, Heereveen, Alkmaar, Gouda, Bergen op Zoom, Veenendaal, Arnhem en ’s-Hertogenbosch. BN’ers, artiesten, kinderen en ouders, iedereen komt in actie. Dit jaar speciaal voor verlaten oorlogskinderen. Want zij staan er helemaal alleen voor.
13 maart 2013

Actieweek 2013: Verlaten oorlogskinderen
De actieweek van 2013 staat in het teken van oorlogskinderen die er alleen voor staan. Honderdduizenden kinderen raken door oorlog hun ouders kwijt. Veel van hen belanden in de prostitutie, of worden uitgebuit als huisslaaf of kindsoldaat. Kinderen zoals Khalil, Pama en Dima.

War Child komt op voor deze verlaten kinderen en zorgt ervoor dat ze op een veilige plek weer gewoon kind kunnen zijn. De programma’s helpen verlaten kinderen weer zelfvertrouwen, eigenwaarden en cultureel besef te krijgen. Zo krijgen ze psychosociale hulp. De kinderen kunnen zich veilig uiten via dans, zang, muziek en theater. Samen kunnen ze nare ervaringen verwerken en een betere toekomst opbouwen. Zoveel mogelijk verzorgers, leraren en lokale bestuurders worden erbij betrokken. Zodat zoveel mogelijk mensen de stem van oorlogskinderen horen.
 
Veiling, talent, kom ook in actie!

Tijdens de 538 voor War Child actieweek kan iedereen op verschillende veilingitems bieden. De naam van de hoogste bieder voor de komende 15 jaar op een Arriva-trein. Handtekeningen van het gehele Nederlandse elftal. Of bijvoorbeeld Marco Borsato die eigenhandig een fotoshoot verzorgd. Vanaf deze week staan deze eerste bijzondere items al online op 538voorwarchild.nl/marktplaats.

De 538Talentstage staat klaar in iedere gemeente waar de 538truck komt. Hier kan iedereen voor 5 minuten hun talent laten zien 12 euro. Op de actiewebsite kan het optreden worden teruggekeken. De beste optredens maken kans op speciale aandacht in Shownieuws op SBS 6, 538Radio en 538TV. Reserveren kan al op www.538voorwarchild.nl.

Daarnaast kan iedereen een persoonlijke actie aanmelden. Van gesponsorde sportactiviteiten tot het ophalen van lege flessen voor War Child. Ook bedrijven kunnen zich met hun activiteiten inzetten. Aanmelden kan via www.538voorwarchild.nl. Alle opbrengsten gaan naar hulp voor verlaten oorlogskinderen.

Promovideo 538 voor War Child 2013