Fans uit hun dak tijdens het Doe Maar voor War Child concert

Doe Maar gaf op dinsdagavond 9 oktober een uniek concert voor War Child in een uitverkocht Paradiso. Klein. Intiem. Met het Guido's Orchestra poporkest. De opbrengst van het concert gaat naar War Child. Hiermee kunnen we 2700 oorlogskinderen helpen.
10 oktober 2012

Wat was het een geweldige avond! Meer dan 1000 fans gingen uit hun dak tijdens het bijzondere optreden van Doe Maar. Ook ambassadeur Marco Borsato was enthousiast. “Ik was er bij gisteren Doe maar voor Warchild concert in Paradiso GEWELDIG! Wat een helden!” tweette hij. Naast bekende hits als De Bom en 1 Nacht Alleen rapte Gers Pardoel mee op 'Liever Dan Lief' en gaf Joost Belinfante een goede versie van 'Nederwiet Ten Beste'. Heel bijzonder was de unieke uitvoering van He He. Ernst Jansz herschreef de tekst speciaal voor deze avond. Bekijk de video.

Dankbaar

“We zijn er heel blij mee dat zo’n bekende en succesvolle band als Doe Maar de opbrengst van hun concert aan War Child doneert”, aldus War Child-directeur Bernard Uyttendaele. “Dit stelt ons in staat om nog meer kinderen te helpen; kinderen die allemaal geraakt zijn door oorlogen en allemaal een beter leven verdienen.” Uyttendaele opende het Doe Maar voor War Child concert. Samen met War Child medewerkster Endry van den Berg. Zij bracht het publiek in de juiste stemming door 'het orkest' met ze te doen - een activiteit die we ook doen in onze programma's voor oorlogskinderen.

Muziek brengt mensen samen

Muziek is belangrijk in het werk van War Child. Want door muziek leven oorlogskinderen weer op. Ze komen los, maken plezier en krijgen weer zelfvertrouwen. Kinderen die eerst tegenover elkaar stonden, komen door muziek weer samen. En dat is nodig.

Doe Maar-oprichter Ernst Jansz: “Een organisatie die zich het lot aantrekt van kinderen die het slachtoffer zijn van oorlog verdient ieders steun. Hoe eerder er hulp geboden wordt bij de verwerking van alle verschrikkingen, hoe eerder de echo die, daar weet ik zelf alles van, nog generaties naklinkt, zal wegsterven. Het zou mooi zijn als er, wat dat betreft, op deze planeet eindelijk iets van vrede aanbreekt."

Bekijk de foto's van het concert.

Wees er de volgende keer bij

War Child wil vaker dit soort concerten organiseren. Wil je er dan op tijd bij zijn? Als Friend van War Child krijg je als eerste een uitnodiging toegemaild! Word dus Friend van War Child en geef aan dat je door ons op de hoogte gehouden wilt worden. Bij een nieuw event ontvang jij dan ook zo'n speciale uitnodiging.