Nieuws

Lees de laatste nieuwsberichten

 • Muurschildering van wereldberoemde street artist Seth in War Child Playground

  13 januari 2018 - Street artist Seth heeft deze week zijn muurschildering voltooid in de nieuwe trainingsruimte van War Child; de Playground. Het indrukwekkende kunstwerk van 9x4 meter nam twee dagen in beslag en is geïnspireerd door de missie en het werk van War Child.

  Lees verder
 • Unieke SpeelGOEDwinkel op Utrecht CS

  10 januari 2018 - Op maandagavond 22 januari openen acteur Victor Reinier en presentator Klaas van Kruistum De SpeelGOEDwinkel van War Child, Save the Children en UNICEF Nederland. Een unieke pop-up store waarin je zelf kunt beleven wat wij doen voor gevluchte kinderen in Nederland in het project TeamUp.

  Lees verder
 • War Child ontvangt Best Practice Prize 2017 van Klaus J. Jacobs

  01 december 2017 - Vrijdag 1 december heeft Tjipke Bergsma, directeur van War Child in Zurich de Klaus J. Jacobs Best Practice Prize 2017 in ontvangst genomen. De stichting beloonde War Child voor haar wereldwijde inspanningen om het leven van honderdduizenden oorlogskinderen te verbeteren, en hun emotionele veerkracht te versterken. Wij zijn ontzettend trots op deze erkenning! Het prijsgeld zetten wij in om nóg meer oorlogskinderen psychosociale hulp, onderwijs en bescherming te bieden.

  Lees verder
 • Ernst bij de Reünie

  23 november 2017 - Ernst Suur (36) is 23 november te zien in het KRO-NCRV programma 'De Reünie'. Samen met zijn oud-klasgenoten (1996) blikt hij terug op hun tijd op de agrarische school De Bossekamp (Ottoland). Kijken dus. Donderdag 23 November om 20:35 uur op NPO1!

  Lees verder
 • Nalatenschap campagne

  20 november 2017 - Vandaag start War Child samen met 88 andere erkende goede doelen in Nederland een publiekscampagne om mensen te inspireren het gesprek over nalaten aan te gaan.

  Lees verder
 • IKEA zoekt knuffelontwerpers in de dop voor wereldwijde collectie

  16 oktober 2017 - Amsterdam, 16 oktober 2017 – Jouw knuffel wereldwijd in de schappen van IKEA? Dat kan! Het woonwarenhuis is weer op zoek naar nieuwe knuffelontwerpers ter ere van de Let’s Play for Change campagne. Kinderen t/m 12 jaar kunnen hun tekening vanaf vandaag inleveren bij een IKEA winkel in de buurt. De Nederlandse winnaar wordt gekozen door een bekende jury bestaande uit onder andere tekenexpert Jill Schirnhofer en War Child ambassadeur Tooske Ragas. Jill trapte de wedstrijd vandaag af door ter inspiratie een aantal knuffelontwerpen te maken. Van de vijf beste internationale ontwerpen worden echte knuffels gemaakt die volgend jaar verkrijgbaar zijn bij IKEA winkels over de hele wereld.

  Lees verder
 • Internationale prijs voor werk War Child

  27 september 2017 - War Child heeft de prestigieuze Klaus J. Jacobs Best Practice Prize 2017 gewonnen. Dat heeft de Jacobs Foundation vandaag bekendgemaakt. De stichting prijst War Child voor haar wereldwijde inspanningen om het leven van honderdduizenden oorlogskinderen te verbeteren.

  Lees verder
 • Wereldvluchtelingendag

  20 juni 2017 - Op wereldvluchtelingendag vragen wij aandacht voor gevluchte kinderen. Want een kind hoort niet thuis in oorlog. Nooit.

  Lees verder
 • Overhandiging van de petitie

  30 mei 2017 - Vandaag bood War Child de petitie ‘Houd Oorlogskinderen Buiten Schot’ aan, aan leden van de Tweede Kamer. Hiermee doet War Child een oproep om psychosociale hulp aan oorlogskinderen een vast onderdeel te maken van internationale noodhulp. Maar liefst 21.165 mensen ondertekenden de petitie.

  Lees verder
 • Mocoa, Colombia in het hart getroffen

  04 april 2017 - Vorig weekend werden honderden slapende inwoners in Mocoa overvallen door krachtige modderstromen. De stad is grotendeels verwoest; complete wijken zijn bedolven onder de modder. Het dodental stijgt razendsnel, en honderden mensen worden nog steeds vermist. Zodra het gebied weer toegankelijk is, zal War Child ter plaatse zijn om psychosociale hulp, bescherming en onderwijs te bieden aan getroffen kinderen en gezinnen.

  Lees verder
 • Google.org steunt e-learning van War Child voor oorlogskinderen

  21 maart 2017 - De innovatieve lesmethode Can’t Wait to Learn van War Child en partnerorganisaties krijgt maarliefst 2,5 miljoen dollar van Google.org. Daarmee is het een van de negen uitverkozen projecten wereldwijd die een bijdrage ontvangt voor beter onderwijs.

  Lees verder
 • War Child bezorgd om hongersnood

  20 maart 2017 - Door aanhoudende droogte lijden 20 miljoen mensen in Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië, Jemen en omringende landen aan honger. Vooral kinderen, zieken en de allerarmsten zijn in acuut levensgevaar. Als organisatie actief op het gebied van het welzijn van kinderen in conflictgebieden maken we ons zorgen om dit probleem.

  Lees verder
 • Dutch Relief Alliance lanceert video over de waarde van noodhulp

  24 februari 2017 - Wat heeft noodhulp ooit iemand opgeleverd? Dat is de vraag die centraal staat in de video die vandaag door veertien Nederlandse hulporganisaties in de Dutch Relief Alliance (DRA), waaronder War Child, is gelanceerd. Noodhulp redt levens. In het verleden, nu en in de toekomst.

  Lees verder
 • Tussen hemel en aarde; op weg naar de top van de Kili

  10 februari 2017 - Alle 3 de teams hebben de top van de Kilimanjaro inmiddels bereikt. Kili-challenge 2017 is een feit! Alle helden hebben bij elkaar meer dan €360.000,- opgehaald voor War Child! Kili-held Sander van der Werf schreef dit prachtige gedicht vanuit het Barufa-camp enkele uren voordat groep 1 op weg ging naar de top van de Kili.

  Lees verder
 • In spanning voor het Goed Geld Gala 2017

  06 februari 2017 - Vanavond is het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij. Tijdens dit gala wordt er bekend gemaakt welke hulporganisaties dit jaar een bedrag in ontvangst mogen nemen van de loterijopbrengsten. Dit jaar is er ook kans op een Extra Trekking voor het project TeamUp van War Child, UNICEF Nederland en Save the Children voor vluchtelingkinderen. Extra spannend dus!

  Lees verder

Pages