538 voor War Child daverend succes

Dankzij iedereen die zich heeft ingezet tijdens 538 voor War Child kunnen 104.397 oorlogskinderen meedoen aan onze programma's. Een geweldig resultaat.
22 april 2013

De derde -en daarmee de laatste- editie van 538 voor War Child heeft alle verwachtingen overtroffen. Ondanks de kou waren de pleinen van Groningen, Heerenveen, Alkmaar, Gouda, Bergen op Zoom, Veenendaal, Arnhem en ’s Hertogenbosch eind maart gevuld met enthousiast publiek. En dankzij acties van Friends zoals jij kan War Child het geweldige aantal van 104.397 oorlogskinderen helpen.

Op de podia waren optredens te zien van kinderen, lokale artiesten en bekende Nederlanders. In de ether riepen de dj’s van 538 het publiek op om geld in te zamelen en te doneren. De stands waar deelnemers aan de actieweek hun cheques konden inleveren maakten overuren.

Veel scholen
Naast kinderen, bedrijven en vrijwilligers namen opvallend veel scholen deel aan 538 voor War Child. Maandenlang waren de juffen en meesters met hun klassen in de weer voor verlaten oorlogskinderen, het thema van dit jaar. Verlaten oorlogskinderen zijn kinderen die door het oorlogsgeweld op zichzelf zijn aangewezen. Velen van hen worden misbruikt en uitgebuit. Ze zijn verlaten, en 538 voor War Child riep iedereen op om ze niet alleen te laten.

Speciaal lespakket
De scholen maakten gebruik van het lespakket 'Samen voor War Child' dat KlasseTV speciaal voor 538 voor War Child ontwikkelde. Het lespakket bestaat uit les- en werkbladen, video’s en een speciale les over hoe je samen met je klas in actie kunt komen.

Radio in de nacht
Tijdens 538 voor War Child zonden de 538 DJ’s elke nacht live uit vanuit een middelbare school. Het Rodenborch College uit Rosmalen deed mee aan de nachtuitzending van 's Hertogenbosch. In slechts vier weken zamelde de school genoeg in om 1.711 oorlogskinderen te kunnen helpen.

Ochtendgymnastiek
Zes scholen uit Bergen op Zoom weten dat je samen meer bereikt dan alleen. Tijdens het 538 voor War Child ontbijt op de Grote Markt in Bergen op Zoom verzorgden de leerlingen ochtendgymnastiek voor de ontbijtgasten. Met de opbrengst kan War Child 2.083 oorlogskinderen helpen. 

Doe mee
War Child is ontzettend dankbaar voor iedereen die zich zo hartverwarmend en fanatiek heeft ingezet tijdens 538 voor War Child. Maar jouw steun is het hele jaar door nodig. Zet je in voor oorlogskinderen zoals Abdelfatah uit Syrië. Hij moest vluchten naar Libanon. En doet nu mee aan creatieve workshops van War Child. Op een veilige plek kan hij zijn ervaringen verwerken. Doe ook mee met War Child. Kom in actie. Samen halen we de oorlog uit een kind.