419.583 euro opgehaald met Kili-Challenge

Het eindbedrag van de Kili-Challenge is bekend. In totaal haalden de beklimmers van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika, maar liefst 419.583 euro op. Met dat bedrag kan War Child meer dan 35.000 oorlogskinderen helpen. Een fantastische prestatie.
06 maart 2015

100 enthousiaste helden beklommen voor War Child de 5895 meter hoge Kilimanjaro. De drie groepen vertrokken op 28 januari, 30 januari en 1 februari en na een beklimming van zes dagen haalden bijna alle deelnemers de top. Doel: Zoveel mogelijk oorlogskinderen helpen. En dat is gelukt. Ruim 35.000 oorlogskinderen kunnen meedoen aan de programma’s van War Child.

Tijdens de reünie van alle deelnemers van de Kili-Challenge op 5 maart werd de cheque overhandigd. Danny Wouters, projectleider en deelnemer van de Kili-Challenge: “Het is ongelooflijk mooi om te zien hoe deze mensen met elkaar verbonden zijn geraakt. ‘Vrienden voor het leven’ werd er tijdens de klim continue geroepen. Het is een bijzondere club mensen met twee gezamenlijke missies: de top halen en zoveel mogelijk oorlogskinderen helpen.”

Ben jij geïnspireerd door de Kili-Challenge 2015 en wil je volgend jaar ook meedoen? Schrijf je dan nu in voor de Kili-Challenge 2016.

Meer informatie over de Kili-Challenge en de foto's van 2015 vind je op warchild.nl/kilichallenge