Nieuws

Lees de laatste nieuwsberichten

 • 'KEN JE MIJ' OP 4 MEI

  04 mei 2018 - Trijntje Oosterhuis en Yosina Roemajauw ( 11 jaar en winnares The Voice Kids 2018 ) zingen samen het duet ‘Ken je mij’, in een speciale editie voor de Nationale Dodenherdenking 2018. Een jaar dat in het teken staat van Verzet. En juist daarom moeten wij ons ook nu verzetten.

  Lees verder
 • Het napalmmeisje bij War Child

  29 april 2018 - Haar naam zegt je misschien niet veel, maar niemand vergeet de iconische foto van Kim Phuc, als negenjarig meisje wanhopig wegrennend voor de vlammenzee van de napalmbommen tijdens de oorlog in Vietnam. 46 jaar nadat deze foto werd genomen, presenteert Kim haar nieuwe boek 'Het napalmmeisje' bij War Child.

  Lees verder
 • 7 jaar oorlog in Syrië

  15 maart 2018 - Het is zeven jaar geleden dat de vernietigende burgeroorlog uitbrak in Syrië. Miljoenen Syrische gezinnen moesten vluchten voor het geweld. Het conflict heeft al honderdduizenden slachtoffers geëist.

  Lees verder
 • Madonna maakt film over War Child ambassadeur Michaela DePrince

  14 maart 2018 - Gisteravond maakte Madonna bekend dat zij de film ‘Taking Flight’ over het leven van Michaela DePrince (Nationale Opera & Ballet en War Child) gaat regisseren. In november bezochten wij samen met haar vluchtelingenopvang Bidibidi. Een spannende, confronterende maar vooral ook hoopgevende reis die haar niet onberoerd heeft gelaten. Ze herkent zichzelf terug in sommige van de meisjes. Maar er is een groot verschil: “Deze kinderen zijn vluchtelingen en weten niet of hun leven beter zal worden. Ik heb geluk gehad, ik ben geadopteerd.”

  Lees verder
 • ASN Bank verlengt hoofdsponsorschap War Child

  07 maart 2018 - ASN Bank werkt al jarenlang samen met NGO's voor een eerlijke, duurzame wereld. Met de hulp van ASN Bank maakt War Child zich hard voor de rechten van kinderen.

  Lees verder
 • Risico op grootste voedselcrisis ooit in Zuid-Soedan

  05 maart 2018 - Vorig jaar verklaarde Zuid-Soedan een hongersnood in enkele gebieden, waar in totaal 100.000 burgers werden geconfronteerd met uithongering. Door de snelle hulpverlening werd een desastreuze crisis voorkomen en de hongersnoodverklaring werd later opgeheven. Maar nu, een jaar later, lijkt de hongersnood in Zuid-Soedan nog steeds een enorm probleem te zijn.

  Lees verder
 • This has to stop. Now.

  27 februari 2018 - March 15th 2018 will mark the 7th anniversary of the ongoing devastating war in Syria. Is this how we will remember this day in Eastern Ghouta?

  Lees verder
 • “Ik heb altijd gezegd dat ik alles heb gezien wat een grote stad te bieden heeft, maar dit hier is echt heel erg”.

  26 februari 2018 - Zegt het woord etherdiscipline jou iets? Zo niet, dan heb je Wie Is De Mol waarschijnlijk niet gekeken. Met haar deelname brak Ellie Lust door op de nationale televisie. Naast haar bestaan als publiekslieveling, ademt deze vrouw politie. Logisch, met dertig jaar aan ervaring binnen de politiewereld.

  Lees verder
 • Speciaal jaar voor Air Miles & War Child

  22 februari 2018 - Wat een bijzondere mijlpaal mogen we vieren met onze trouwe partner Air Miles!

  Lees verder
 • Psychosociale noodhulp ter sprake in de Tweede Kamer

  21 februari 2018 - In de Tweede Kamer sprak woensdag een delegatie van War Child en andere organisaties over het schrijnende tekort aan psychosociale zorg bij noodhulp.

  Lees verder
 • Rapport: meer oorlogskinderen dan ooit

  15 februari 2018 - Save the Children heeft het schokkende rapport ‘War On Children’ gepubliceerd, waaruit blijkt dat op dit moment 1 op de 6 kinderen opgroeit in een oorlogsgebied.

  Lees verder
 • In spanning voor het Goed Geld Gala 2018

  15 februari 2018 - Vanavond is het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij. Tijdens dit gala wordt er bekend gemaakt welke hulporganisaties dit jaar een bedrag in ontvangst mogen nemen van de loterijopbrengsten. Heel spannend dus, en niet alleen vanwege Leonardo DiCaprio's aanwezigheid!

  Lees verder
 • Goed Geld Gala 2018 | Geweldig bedrag voor War Child

  15 februari 2018 - Op het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij heeft War Child een fantastische cheque van 1.350.000 euro in ontvangst mogen nemen voor haar wereldwijde projecten. Hiermee kunnen wij duizenden oorlogskinderen kans geven op een betere toekomst.

  Lees verder
 • Bijzondere ontmoeting met Syrische kinderen

  07 februari 2018 - Op 6 februari heeft er een bijzondere ontmoeting plaatsgevonden voor de kinderen van IJsselkids, een kinderopvang die onderdeel is van de SWKGroep.

  Lees verder
 • Unieke SpeelGOEDwinkel op Utrecht Centraal

  29 januari 2018 - “Hierbij verklaar ik de TeamUp SpeelGOEDwinkel voor geopend!” riep Victor Reinier vol enthousiasme na een spannende challenge met Klaas van Kruistum over Utrecht Centraal. Ze speelden het ‘Chaosdoelenspel’. Voor de deelnemers en het publiek een grappig en chaotisch spel, maar alle activiteiten van TeamUp hebben een dieperliggend doel en zijn gekoppeld aan sociaal emotionele thema’s.

  Lees verder

Pages